Nagy változások a Mokkánál

Vágólapra másolva!
Jönnek régi-új arcok, és a díszlet is alighanem megváltozik a TV2 reggeli műsoránál.
Vágólapra másolva!

Információink szerint még nincs eldöntve, hogy kétórás vagy hosszabb lesz-e az új Mokka, de az biztos, hogy Szörényi Péter marad a főszerkesztője, és a távozott vagy kirúgott műsorvezetők helyére újak - de nem ismeretlenek - érkeznek.

A tervek szerint a hétkor kezdődő Mokka az első órában komolyabb, közéleti témákkal foglalkozna, ekkor kerülnének szóba aktuális, belpolitikai események. Ebben a blokkban tűnne fel Azurák Csaba, Jakupcsek Gabriella és Papp Gergely. A második szakasz kilencig vagy fél tízig tart majd, ebben könnyedebb témákat, bulvárosabb anyagokat ígérnek: ide kerül Tornóczky Anita, Liptai Claudia és Árpa Attila mint műsorvezető.

Mint ismeretes, Csiszár Jenő önként hagyta-hagyja ott a Mokká-t, Havas Henriket pár beszólás után lekapták a képernyőről, így mindenképp szükség volt frissítésre - és ez vonatkozik a díszletre is. Úgy tudjuk, hogy a háttér is változik, mivel akkor még élesebb, érzékelhetőbb a váltás.

A megosztó személyiségnek számító Havas távoztával különben nőtt a reggeli műsor közönségaránya. A 18 és 49 éves tévézők közt Havas Henrik utolsó két hetében 19,7 százalékos közönségarányt ért el a TV2-es ébresztő, Azurák első három hetében viszont nőtt az érdeklődés, ezzel 24,1 százalékot jegyzett a csatorna reggel hét és kilenc között, ami 22 százalékos növekedést jelent.