Készül az X-Akták folytatása

Vágólapra másolva!
A Lost - Eltűntek egyik ötletgazdája, J. J. Abrams új sci-fi sorozaton dolgozik, mely az X-akták és a Alkonyzóna hagyományait viszi tovább.
Vágólapra másolva!

Majd' 15 évvel az X-akták bemutatója után, a FOX csatorna az azóta felnőtt generációnak is szeretne hasonlóan borzongató élményt nyújtani. Ennek a szándéknak kíván eleget tenni J. J. Abrams Fringe című sorozata, amely szintén a paranormális jelenségek világába kalauzolja a nézőket, és az alkotó saját bevallása szerint az X-akták-at vegyíti a Alkonyzóná-val.

A történet középpontjában egy zseniális, ám őrült tudós, valamint egy női FBI-ügynök áll - mellettük szerepet kap még a tudós fia is, aki eléggé elhidegült apjától. Az egyes epizódok, a természetfeletti jelenségek vizsgálata mellett, hármójuk kapcsolatát is boncolgatják. A misztikus történésekről annyit árult el az alkotó, hogy ezek minden esetben hétköznapi emberekkel fognak történni.

Az ijesztő jelenetek mellett jó adag humor is kerül azonban a történetbe, hisz, mint Abrams elmondta, az ő kedvenc sorozatai is azok, amelyek "képesek vegyíteni az össze nem illő műfajokat". Ez az új produkció esetében azt jelenti, hogy "halálra ijeszti a nézőket, de ugyanakkor meg is nevetteti őket".

Abrams mellett a sorozatban executive produceri szerepet vállalt Alex Kurtzman és Roberto Orci, akik Abramsszel együtt hasonló minőségben tevékenykedtek az Alias-nál, és az új sorozaton kívül a 2008-as Star Trek-filmen is közösen dolgoznak az író-producerrel. Nem csak a nevek, de a költségvetés alapján is nagyszabású produkcióra lehet számítani, hisz egyedül a kétórás pilot elkészítésére több mint 10 millió dollárt szántak az alkotók.