Vágólapra másolva!
Tudós Show címmel tudományos-szórakoztató műsor indult október 7-én a Magyar Televízióban, ami szándéka szerint könnyed hangvételben mutatja be a legjobb magyar koponyákat.
Vágólapra másolva!

A Magyar Televízió új produkciójában, a szórakoztató, zenés és látványos elemeket egyaránt felvonultató Tudós Show-ban új oldalukról ismerhetik meg a nézők a legkiválóbb magyar koponyákat.

A havonta jelentkező műsor első adását október 7-én vetítette az m1, melyben Vizi E. Szilveszter agykutatóval, a Magyar Tudományos Akadémia elnökével ismerkedhettek meg közelebbről a nézők. A nemzetközi hírű szakember mesélt magánéletéről, hobbijáról, kedvenc zenéiről, de bemutatta például azt is, miként fejti ki hatását az ellenkező neműeket vonzó illatanyag, az emberi szervezetben termelődő feromon.

A későbbiekben havonta jelentkező műsor házigazdája Az esté-ből ismert Krizsó Szilvia, aki minden esetben vendégeket is hív a stúdióba. Vasárnap például Piros Ildikó és Huszti Péter, valamint Benkó Sándor, a Benkó Dixiland Band vezetője tették tiszteletüket az adásban.

"Fontos közszolgálati feladatnak tartom a tudományok népszerűsítését, hiszen ez is egy lépés a tudásalapú társadalom felé. A Tudós Show érdekes kísérlet, melyben az ember és az általa képviselt szakterület sokoldalúságát szeretném megmutatni. Bebizonyítjuk, hogy lehet a tudományokról érthetően és élvezetesen is beszélgetni" - mondta új szerepéről Krizsó Szilvia.

Forrás: MTV