Letöltendő börtönbüntetést kapott Sutherland

Vágólapra másolva!
Az itthon az m1-en és a Coolon látható 24 című akciósorozat főszereplője, a rettenthetetlen Jack Bauert alakító Kiefer Sutherland 48 napos elzárásra ítéltetett.
Vágólapra másolva!

Szinte havonta érkeznek hírek italos állapotban autót vezető, majd rendőri igazoltatás során lebukó hollywoodi hírességekről: némelyik filmcsillag többször is konfliktusba keveredik az igazoltató hatóságiakkal. Kiefer Sutherlandet 2004-ben egyszer már megállították, s megbüntették ittas állapotban történő vezetés miatt, de akkor ötévnyi próbaidőre elengedték.

Kiefer Sutherlandet másodjára idén szeptember végén tartóztatták le Los Angelesben, szintén ittas vezetés miatt. Éppen egy partiról igyekezett haza: a mulatságra egyenesen a 24 forgatási helyszínéréről ment, így a producerek állítólag felajánlottak neki egy "szolgálati" limuzint (természetesen sofőrrel együtt), amit azonban Sutherland visszautasított.

Utólag úgy tűnik, jobban járt volna, ha elfogadja a kölcsönautót, mert egy szabálytalan kanyar után a rendőrök felfigyeltek rá, majd miután elbukott az alkoholteszten, beszállították az őrsre. A színész három órát töltött egy cellában, majd 25 ezer dolláros óvadék fejében kiengedték, de sok jóra nem számíthatott, mivel a próbaidőn belül ugyanazzal a vétséggel kapták el.

A rajongók fellélegezhetnek, mert a 24 újabb (hetedik) évadjának őszi forgatásait nem zavarja majd meg nagyon az, hogy a főszereplő rácsok mögött ücsörög, ugyanis a 48 napos büntetést csak december 21-én kezdi meg a Jack Bauer figurájával immár összenőtt színész. Arról nincs információnk, hogy mi történik akkor, ha az Egyesült Államok biztonságát veszély fenyegeti, és az országot több ízben megmentő, egykori CTU-akciófőnök épp börtönben pihen, mert pár koktél után autózni támadt kedve.