Új sorozat a Szex és New York írójától

Vágólapra másolva!
Majdnem tíz évvel a Szex és New York után, annak ötletgazdája, Darren Star újabb sorozatot készít az HBO-nak. 
Vágólapra másolva!

A Szex és New York 1998-ban indult hódító útjára, de a sorozatot kiötlő Darren Starról azóta nemigen hallhattunk semmit - eltekintve a kevésbé sikeres Miss Match-tól, amelyet ugyan Golden Globe-ra is jelöltek, de az Egyesült Államokban még az elkészült 18 epizódot sem adták le teljes egészében.

Talán a helyszínnel volt baj, hisz a Los Angelesben játszódó Miss Match után Star inkább visszatér kedvenc városához, New Yorkhoz, közelebbről Manhattanhez. Az új produkció a Diary of a Manhattan Girl címet viseli, és a 2000-ben készült Grosse Point óta az első olyan munka, amit Star teljesen egyedül ír.

Igaz, az író nem saját alapanyagból dolgozik, hisz a sorozatot a call girlből írónővé előlépett Tracy Quan önéletrajzi ihletésű könyve, a Nancy Chan: Diary of a Manhattan Girl ihlette. A mű alapjában véve arról szól, hogy egy jól megfizetett escort lány hogyan látja a pénz és a hatalom világát, miközben megpróbálja megtartani saját, "külső" életét és kapcsolatait.

Star elmondta, szerinte a call girlök világát nem nagyon ismerhetjük máshonnan, ezért is csapott le egyből a sztorira, még évekkel ezelőtt. A viszonylag komoly témát egyébként maga Quan humorral (vagy legalábbis ironikusan) dolgozta fel, így a sorozatot illetően is sok komikus elemre számíthatunk.

Arról még nincs hír, hogy a kész művet mikor láthatjuk, de annyi bizonyos, hogy az HBO tűzi majd műsorára. Addig is várhatjuk a Star produceri közreműködésével megvalósuló Szex és New York-mozifilmet, melynek bemutatójára a tervek szerint 2008 májusában kerül sor.