A szerencse fia: Dominic Purcell

2007.10.25. 23:05

Új hazájában a Mission Impossible második részében szerepeltették először, majd Az elveszett világ (The Lost World) egyik epizódjában láthattuk. Nem telt el azonban két év sem, és itt is főszerepet kapott egy tévésorozatban: ez volt a John Doe - A múlt nélküli ember, amely egy olyan férfi történetét dolgozza fel, aki mindent tud, csak épp azzal nincs tisztában, hogy ő maga kicsoda.

Purcell ezután már csak A szökés-ben alakít igazán emlékezetes figurát, bár láthattuk őt például a Wesley Snipes nevével fémjelzett Penge-trilógia harmadik részében, a Szentháromság-ban vagy a Doktor House egyik epizódjában (még az első évadban). A színész egyébként nem csak tévés és filmes produkciókban, de a színpadon is megállja a helyét: szerepelt már a Rómeó és Júliá-ban, az Antonius és Kleopátrá-ban, A társadalom támaszai című Ibsen-drámában vagy a Pulitzer-díjas Angyalok Amerikában című darabban.

A világhírt azonban így is A szökés hozta meg Purcellnek: már nem csak az arcát ismerjük ("az a pofa a John Doe-ból"), de a nevét is tudjuk. Bár a John Doe kapcsán jó kapcsolatot alakított ki A szökés-t is műsorára tűző Fox csatornával, szereplése a börtönös sorozatban korántsem volt egyértelmű: csak három nappal a forgatások megkezdése előtt választották ki, ő volt az utolsó színész, aki csatlakozott a stábhoz.

Forrás: Red Dot

Purcell "menekülés" közben: jelenet A szökés második évadjából

A meghallgatásra állítólag napbarnítottan és jól formázott hajjal érkezett, így a sorozat ötletgazdája, Paul Scheuring először azt gondolta róla, nem több egy szépfiúnál - a színész alakítása azonban, úgy tűnik, őt is meggyőzte. Purcell az első forgatási napon már borotvált fejjel jelent meg, ami sokkal jobban illett karakteréhez, és Scheuringet is lenyűgözte, hogy így mennyire hasonlít a másik főszereplőhöz, a Michael Scofieldet játszó Wentworth Millerhez.

A rajongóknak nincs miért aggódniuk, hisz a sorozat sikere után Purcellt bizonyára elhalmozzák ajánlatokkal, de jó ideig láthatjuk még őt A szökés-ben is: a sorozatnak jelenleg a harmadik évadja fut a tengerentúlon, de Wentworth Miller viszonylag friss nyilatkozata szerint még legalább két-három évad van az alkotókban - főleg, ha minden szériát más-más helyszín vagy történet köré futtatnak fel, mint ahogy eddig tették.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK