Tévésorozatban él tovább a jedi

Vágólapra másolva!
A népszerű tévésorozatok gyakorta kerülnek filmvászonra, sőt, a népszerű filmek is gyakran reinkarnálódnak a képernyőn sorozat formájában, de hogy minden idők legnépszerűbb filmsorozatából tévésorozat készüljön, arra még nem igazán volt példa. Természetesen a Csillagok háborújáról van szó.
Vágólapra másolva!

A Csillagok háborúja a napokban vesztette el a legtöbb bevételt termelő filmsorozat címet a Harry Potterrel szemben, de ettől függetlenül George Lucas szerelemgyereke nem veszett (sokat) népszerűségéből. Az ötletgazda már bejelentette, hogy a régi és új trilógiát nem fogja újabb három rész követni, agya azonban újabb megjelenési formán kezdett zakatolni: naná, hogy a tévésorozaton.

Persze, ha nem akarunk csúsztatni, akkor jeleznünk kell, hogy a Csillagok háborúja már a lezáró filmet, A sithek bosszújá-t megelőzően is látható volt a tévében, igaz, animációs formában. A 2. epizód (a bemutatás időrendjében 5. Klónok támadása) és az előbb említett záró, 3. epizód közötti időtartamban játszódott ugyanis a Csillagok háborúja: A klónok háborúja, eredeti címén a Clone Wars, melyet 2003-ban a Cartoon Network tűzött műsorára, nem kisebb név rendezésében, mint Gennagyij Tartakovszkij. A Moszkvában született, 37 éves animációs istenség manapság Genndy Tartakovsky néven fut, és olyan instant klasszikusok köthetőek a nevéhez, mint az idehaza is látható Dexter laboratóriuma vagy a Szamuráj Jack.

Az új rajzfilmsorozat a polgárháború idején játszódik, amikor a régi Köztársaságot gonosz erők szeparatista mozgalma fenyegeti. A sorozatban egy vadonatúj szereplő is megjelenik, a 3. rész egyik főszereplője, a cselszövő Grievous tábornok, aki a szeparatista sereg vezetője. A 3 évadnak megfelelő 25 epizódot megért animációs sorozathoz George Lucasnak közvetlen köze nem volt, ám sikeréből azonmód ihletet merített.

2006-ban a Star Wars-univerzum megteremtője bejelentette, hogy két Star Wars-sorozat összehozásán is ügyködik. Az egyik a Clone Wars egyfajta folytatása lenne, tehát egy animációs sorozat, mely továbbra is a 2. és a 3. epizód között játszódna, azzal a különbséggel, hogy az "egyszerű" és elavultnak tartott, "rajzolt" 2D-grafika helyett számítógépes 3D-animációval készülne. A másik egy igazi, élőszereplős sorozat lenne, mely a valamelyik nagy tévétársaság műsorára kerülne, és ugyancsak a Star Wars-univerzumban játszódna, de a főkarakterek nélkül.

A 3D Clone Wars a tervek szerint egy sci-fibe oltott kedves komédia lenne sok csetepatéval, melynek fő karaktere bizonyos Kit Fisto, de természetesen mind a köztársaságiak, mind az ellen oldalán felsorakozó nevesebb karakterek (Anakin, Joda) fénykardot és Erőt ragadnának benne, ugyanis animációs sorozat lévén, nem érintené kellemetlenül a nézőket, ha egy tévés színész bújik, mondjuk, Anakin Skywalker bőrébe. A klónháború alatt játszódó széria remek példa egyébként George Lucas megalomániájára, hiszen a kreátor nem kevesebb, mint 100 darab félórás epizódban gondolkodik, így bőven akad majd ideje az íróknak kibontani az ismeretlenebb karakterek történetét, akiknek a sorsa a háborúra is kihatással lesz.