Növekszik a Topmodell-birodalom

Vágólapra másolva!
A Warner Bros. szerződésben bővítette Tyra Banks munkakörét, így az America's Next Top Model ötletgazdája már fikciós sorozatot is készíthet.  
Vágólapra másolva!

A korábbi szupermodell, Tyra Banks 2003-ban indította útjára az America's Next Top Model című realityt, melyben lányok versengenek a topmodell címért. A tengerentúlon már a 10. versenyt kezdik, a show pedig az egész világot meghódította - nálunk a Viasat3-on ment a helyi változat, Vámosi Viktória vezetésével.

Az Egyesült Államokban maga Banks vezeti a műsort a CW csatornán. Az adót fele részben tulajdonló Warner most olyan szerződést kötött az egykori modellel, melyben nem csak eddigi valóságshow-ját folytathatja, de fikciós sorozatok, mozifilmek és kifejezetten DVD-re készült produkciók megalkotásában vehet részt.

A döntést a Warner egyik vezetője, Peter Roth azzal indokolta, hogy Banks ma "az egyik legsokoldalúbb tévés személyiség" - persze a bók nem maradt viszonzatlanul, Banks ugyanis erre kijelentette, hogy a Warner igazán megérti, hogy ő mit szeretne csinálni, és nagyon jól tudják azt is, hogy mi kell a közönségnek.

Az új megállapodás keretében Banks először a The Clique Series című regénysorozat feldolgozásába vág bele: a Lisi Harrison által írt könyvekből eddig nyolc jelent meg (a kilencedik jövő februárban), mindegyik ugyanarról a tinédzserek alkotta csoportról szól. A DVD-n megjelenő filmsorozatnál Banks az executive produceri szerepet tölti be.