Havas Henrik: Visszatérek

2007.10.31. 22:58

Meddig lesz tévézés nélkül?

- Akármeddig ellennék, de a napokban eldől. Vannak ajánlataim, ezeken csiszolgatunk, ezeket finomítjuk. Sok szempontot kell figyelembe venni. Internetes munka is lenne, blogot kellene indítanom. Ennek persze passzolnia kellene a tévés megjelenésemhez. De megvallom, nem érdekel engem annyira a média, a televíziózás. Érdekel, hogy a nézők mit gondolnak rólam, de meglennék tévés munka nélkül. A rendszerváltás környékén azt hittem, hogy kisöpörnek minden régi arcot, és jön egy új hullám. Nem így lett. Akkor azt gondoltam, ha nem kellek a tévének, rádiónak, akkor elmegyek ügyvédnek, vagy tudom is én, autókereskedőnek. Mégis kellettem. Régen a Kossuth rádió egy hiteles intézmény volt, de ma egy siralomvölgye. A nosztalgia nyomát sem fedezem fel magamban, ha rá gondolok. Pedig nagyon szeretett műsorokat készítettem ott, mint a Szorító, a 168 óra, az Első kézből.

Több a szabadideje, amióta nincs Mokka. Mire használja?

- Fejben már megvan egy krimi, mozifilm készülne az ötletből. Sokat kell még egyeztetni, és ha megvan a szerződés, megírom. Íróasztalnak nem dolgozom. A Méhkirálynő nagyon sikeres, 40 ezret nyomtak már belőle, de nem várok sokat az újabb könyvvel. Riportkönyv lesz a börtönök világáról. Írtam már róluk, szabad bejárásom is van a fegyintézetekbe. Már el is kellett volna kezdenem, de az október nem az én időszakom.

Vissza a képernyőhöz: milyen műsort szeretett volna készíteni a TV2-nél?

- Erről nem beszélhetek.

Ha egy producer letenne havi több tízmilliót, hogy saját tévéműsort készíthessen, kötöttségek nélkül, az milyen lenne?

- Milyen a számomra optimális tévéműsor? Azt már megcsináltam. A Perpatvar például egy nagyon sikeres, nézett, jogi show-műsor volt. Főműsoridőben ment, szerették a nézők. 24 adás készült belőle. A Hőmérő című politikai show-ra is szívesen gondolok vissza.

Megjegyzés: Az RTL Klub jelezte, hogy a Heti Hetes részéről nem történt megkeresés.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK