Leállhat a Szökés, bajban a Hősök

Vágólapra másolva!
Ha elhúzódik a forgatókönyvírók sztrájkja az USA-ban, bajba kerület sok sorozat. A szökés akár le is állhat, de annál nyugodtabban pecázhatnak a Lost túlélői.
Vágólapra másolva!

Korábban már írtunk az Amerikai Írók Céhének sztrájkjáról (cikk itt és egy elemzés itt olvasható): a mostani állás szerint hétfőtől nem dolgoznak a WGA emberei. Nagy veszélyben vannak az USA-ban napi talkshow-k, késő esti műsorok, és a délutáni szappanoperák is egy hónap alatt kifogynak a betárazott forgatókönyvekből. A nagy költségvetésű, száz országba eladott, világszerte ismert és szeretett sorozatok is megérzik majd, ha sokáig elhúzódik a megegyezés.

Nick Santora, A szökés egyik írója, aki 11 epizódot jegyez, bejelentette, hogy ő személy szerint nem szeretne naphosszat medencéje mellett tétlenül heverni, de amennyiben nem teljesülnek követeléseik, nem lesz más megoldás, ő is a sztrájkolók mellé áll. Közölte, hogy egyetlen szót sem hajlandó papírra (monitorra) vetni, míg meg nem egyeznek. Úgy látja, hogy mindennek a forgatókönyv az alapja, sem rendezni, sem színészkedni nem lehet, ha egy üres lap hever a rendező, illetve a színész előtt.

Egy hosszú sztrájk tehát sok esti, nagy költségvetésű sorozatra lehet befolyással. A szökés csak egyike azoknak, melyek idővel kifogynak a sztoriból, de például a Hősök tervezett spin-offját, mely a Heroes: Origins néven futna, bajosan indítják el 2008 elején.

Annál nagyobb a nyugalom a Lost stábjánál, mivel Hawaiion rövid évadra készülnek, és volt idő előre gondolkodni. A forgatókönyvírók, a tévék, a stúdiók tárgyalásai három és fél hónappal ezelőtt kezdődtek, a lakatlan szigetre vetett túlélők kalandjainak folytatása pedig elkészült közben, a hírek szerint 14-16 részt megírtak azok, akinek ez volt a feladatuk.