Vágó István: Nálam nincs barátfelvétel

Vágólapra másolva!
Ma jelentkezik első adásával a Pókerarc: az RTL Klub vetélkedője jóval gyorsabb, mint korábban a Milliomos volt. Vágó István úgy látja, hogy a műsorvezetők ebben a kvízben csak háttérszereplők, itt a játékosoknak kell megdolgozniuk a pénzükért. Sebestyén Balázzsal jól kijöttek, de nem járnak össze lengőtekézni.
Vágólapra másolva!

Hol a helye ennek a kvíznek a tévés karrierjében?

- Mindegyik vetélkedőmet más miatt szerettem. A Legyen ön is milliomos!-ban például kiélhettem az összes olyan késztetést, melyre máshol nem volt lehetőségem. Én ugyanis szívem szerint többet foglalkoznék egy-egy kérdéssel, miközben nem lenne ellenemre, ha hosszan taglalnánk kultúrtörténeti kuriózumokat.

Sokkal gyorsabb az új vetélkedő?

- Nem csak gyorsabb, itt más jellemvonások számítanak. Azt mondják, hogy a blöffölni tudás a fontos, de igazából a talpraesettség az, ami szükséges. Aki itt nyer, annak van nagyobb esélye az életben is arra, hogy előrébb jusson. Korunkat jobban modellezi a Pókerarc, mint a Legyen ön is milliomos!

Minden adásban akad játékos, aki nem bírja idegekkel, és kiszáll?

- Igen, minden este lesz olyan, aki megnyomja a pánikgombot. Nem feltétlenül azért, mert nem bízik a tudásában, hanem azért, mert olyan összegnél jár már, amit nem szívesen hagyna ott.

Gondolom, nem a lexikális tudás, inkább az extrovertált jellem számított a válogatás során, az, hogy a játékos is műsort csináljon.

- Valóban, lesznek zseniális figurák. Itt a blöffnek is szerepe van, nem csak a tudásnak, azaz ebben a vetélkedőben látványosan művelt játékosok nem lesznek olyan nagy számban, mint a Milliomos-ban.

Vetélkedőben még nem kapott párt korábban. Sebestyén Balázzsal jól kijött?

- Abszolút rendben van a srác, és mélységesen elítélem azt a bulváros hangulatkeltést, amivel az egyik színes napilap jelentkezett a címlapján. Butaságokat írtak: hogy halálosan idegesít, hogy nem vagyunk jóban. Kifejezetten jó a munkakapcsolatunk Balázzsal. Mivel ő egy másik generáció, és az én koromban már nincs barátfelvétel, nem mondom, hogy barátok vagyunk, de nagyon jól kijöttünk egymással a hosszú forgatások alatt. Az ezoterikus témákkal kapcsolatban ugyan homlokegyenest más vallunk, de ez más dolog.

Képernyőn is látható-hallható lesz a civakodás?

- Inkább véleménykülönbség volt pár kérdésben, de az is a show része. Lehet, hogy benne hagyják egy-egy adásban a műsorvezetők eszmecseréjét, de alapvetően nem akarunk főszereplők lenni ebben a vetélkedőben. Ez a műsor arról szól, hogy ők beszéljenek, míg mi a háttérből irányítunk. Nagyon jó játékosokat válogattak össze, és figyeltek arra is, hogy nagyjából azonos műveltségi szinten lévő emberek kerüljenek egy csoportba, hogy igazán élvezhető legyen az összecsapás. Új arcok, új elemek lesznek, amik még nem voltak a magyar vetélkedőknél.

Forrás: [origo]

Az Áll az alku is úgy válogatott, hogy inkább a nagydumás került be, semmint a nagyon művelt koponya.

- Igen, ott is a laza, sokat és szellemesen dumáló játékos kerülhetett adásba. De a két műsor persze teljesen más.

Meddig tart a Pókerarc?

- Hat hétig. Decemberben lesz vége, addig viszont mindennap a képernyőn lesz, a végén pedig felveszünk még egy adást, a heti nyertesekkel. Ugyanis a napi nyertesek a vasárnapi kisdöntőkben találkoznak, a vasárnapi győztesek pedig egy nagy fináléban mérkőznek meg.

Jövőre pedig jöhet a Vágó István által fejlesztett, régóta tervezett kvíz, ami végre nem külföldi licenc?

- Ez már nem rajtam múlik. Én nagyon szeretném, de ebben az ügyben még nincs semmi változás.