Top 10: a legkeményebb nők a tévéből

Vágólapra másolva!
Számos tévésorozat épül arra a felismerésre, hogy a férfinézők szeretik nézni a csinos, dekoratív ifjú hölgyeket sikítózós-lihegős-nyöszörgős szerepben látni, amint vadul rúgkapálnak. Elnézik gyakran azt is, ha banális a történet, amennyiben villan két hosszú comb, nem bánják, ha bárgyú dialógusokkal rukkolnak elő a szereplők, amennyiben megfelelő a dekoltázs, és eleget mutatják a hősnőt hátulról, egy valószínűtlenül rövid szoknyában, netán egy simulós, feszes cicanadrágban.
Vágólapra másolva!

Örömmel tölti el a tévéző férfiember szívét, ha igen dekoratív, roppant energikus, tűzrőlpattant menyecskéket lát küzdeni a képernyőn. Legtöbbjük titokban szeretne egy ilyen kőkemény nővel megismerkedni, hiszen az éjszakai utcákon nem árt, ha valaki megvédi őt, és egyetlen, jól irányozott karaterúgással elintézi a falból cigit kérő, de valójában támadni készülő motoros galerit - ugyanakkor örül, hogy nem ilyen asszonya van, mert mellette bizony hamar kiderülne, hogy ki hordja otthon a nadrágot.

Cikkünkben olyan tévésorozatokat gyűjtöttünk egy csokorba, melyeknek korántsem egyetlen értéke az, hogy férfiakat rendre elgyepáló, sportos hősnőre támaszkodnak: a legtöbb széria más miatt is szerethető, de kétségkívül más lenne a nézettség is, amennyiben egy szőke, parádés paraméterekkel megáldott (vagy megfelelően átszabott) hősnő helyett egy köpcös, izzadós, kopasz, ötven fölötti férfi lenne a főszereplő. Lássuk a listát!

Kémcsajok

A manapság a Cool tévén látható She Spies-ból két évad, negyven rész készült, 2002 és 2004 között. A három, merészen kivillanó dekoltázsra mindig ügyelő kémnő kalandjait jó adag humorral adagolta a gyártó, és ez adja meg az amúgy bárgyú sorozat báját: sem a szereplők, sem a stáb nem veszik komolyan a dolgot, céljuk a szimpla szórakoztatás, és erre a célra meg is felel a Kémcsajok.

Forrás: [origo]

Előkerül a börtönből három csinibaba (Natasha Henstridge, Kristen Miller, Natashia Williams), de a gyors és váratlan szabadulásért cserébe kénytelenek egy kormányszervnek dolgozni, kémként. Eddig nem túl eredeti a sztori, de a férfiverésekkel gyakran megszórt küldetések során annyit idétlenkednek a szereplők, hogy egyfajta paródiának is tűnik az egész. "Annyira örülök neki, mint kannibál egy gyümölcssalátának"-szerű dumából sok akad, miközben a kisfőnök, Jack Wilde diktafonra veszi a kalandokat, mondván, hogy jól jön még a hanganyag, ha egyszer sorozat készül az eseményekből. A béna szóviccek után bocsánatkérően mosolyog az öniróniával bíró elkövető mintha maga is érezné, hogy gyenge volt.


A sorozatban gyakrabban törnek ki verekedések, mint egy kőbánya-kispesti talponállóban, zárás előtt pár perccel. A három lány egy részben például úgy ver péppé tíz darab jól megtermett, motoros rockert, hogy meg sem izzad, a smink sem kenődik el, a frizura sem kócolódik, miközben a fekete bőrbe bújt tohonya, tagbaszakadt pasasok sorra nekikenődnek a falnak. Az ütésváltásokat pedig mindig vicces részek követik, így a lányokkal hol görényköröm-reszeléket és fülemüleürülék-koncentrátumot itatnak, hol pedig a korábban kemény fickót imitáló Jack pityeredik el mert eszébe jut, mennyire szeretett tízévesen egy Bil nevű vízibolhát, aki egy nap váratlanul megdöglött.