Két új sorozat, krimirajongóknak

Vágólapra másolva!
Az AXN folytatja a hagyományokat: olykor jelentkezik egy-egy aktuális amerikai sikersorozattal, de emellett rengeteg régi kincset és olyan sorozatot túr ki magának az amerikai tévésorozat-halomból, melyek kinti, nézettségi bukásaik ellenére mindenféleképpen figyelemre tartanak számot. Jön a Day Break és a Boomtown.
Vágólapra másolva!

Az AXN töbször borsot tört már a nagy csatornák orra alá, mivel több alkalommal elhalászta az RTL Klub és a TV2 elől az épp menő amerikai sorozatokat. A nagyokat persze nem fenyegette különösebben a kis tévé pimasz húzása, mivel a Lost vagy a Jericho hiába bukkant fel előtte az AXN-en, ott csak pár tízezren követték ezeket. A dinamikus sorozatcsatorna azonban egyre több háztartásban fogható, egyre nagyobb a nézőtábora, és minden bizonnyal érződik majd a CSI:NY nézettségén, egy-két év múlva, mikor az RTL-re kerül, hogy előtte már futott a Viasaton és az AXN-en is.

A két decemberi premier közül az egyes számot, a hónap első vasárnapján nyolc órakor bemutatkozó Day Break - Időbe zárva viseli, mely minden bizonnyal a fiatalabbakat fogja leginkább lenyűgözni, hiszen egy vérbeli akciókrimiről van szó, melyet a készítők némi scifi-főzetbe áztattak. A sorozatot tavaly télen mutatta be az ABC csatorna, hogy a Lost - Eltűntek évadközi szünetét valahogy kibekkelje.

A Day Break alapszituációja leginkább azoknak lehet ismerős, akik látták Bill Murray Idétlen időkig című mormotás vígjátékát, hiszen a sorozat főszereplője, Brett Hopper nyomozó (Taye Diggs alakításában) arra ébred, hogy ugyanerre ébredt az előző nap is, azaz hősünk ugyanazt a napot éli meg újra és újra és újra.

Persze a sokszori újraélésben nem lenne különösebb pláne, rengeteg lehetőséget nyitna meg a karakter számára, csakhogy Hopper nyomozó éppen azt a napját éli újra, amikor ártatlanul megvádolják egy ügyész megölésével, így minden egyes napját arra kénytelen fordítani, hogy elkerülje a rá olykor golyó, olykor bilincs képében váró végzetet, és kiderítse, hogy ki is akarja csőbe húzni. Azonban az óra kegyetlenül ketyeg, de Hopper szerencséjére mindig fel tudja használni az előző napok tapasztalatait, hogy egyre jobb és jobb döntéseket hozzon - míg el nem ér a sokadik nap végére, és kibontakoznak előtte a megoldás kontúrjai.

A sorozat különlegessége, hogy bár természetesen nem csak egy évadot terveztek belőle, de az elkészült 13 részes szezon egy teljes történetet ad a nézőknek. Tehát a sztorinak van eleje és vége, így nem érhet senkit olyan meglepetés, mint némely mostani sorozatok esetében, vagyis hogy nem tudni, készül-e a szériának valaha is lezárása. Tavaly többek között a Rejtélyek városa rajongóit hagyta cserben az ABC csatorna egy lezáratlan történettel, de az is meglehet, hogy az olyan kedvencek, mint a Hősök vagy a Szökés sem kap lezárást, és a történet közepén búcsúznak el tőlünk kedvenc szereplőink.