Vágólapra másolva!
Biztos, lesz magyar induló a 2008-as Eurovíziós Dalversenyen. Péntek este az MTV Csináljuk a fesztivált! című műsorában kiderült, hogyan választja ki a Magyar Televízió a jövő évi, 150 milliós nézettségű nemzetközi verseny magyar indulóját. 
Vágólapra másolva!

Minden évben több mint 150 millió nézőt vonz világszerte a Eurovíziós Dalfesztivál, a 2007-es döntőre Magyarországon két és fél millió felnőtt kapcsolt oda (legalább rövid időre).

A nemzetközi karriereket elindító, többfordulós megmérettetést 1956 óta rendezi meg az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége, az EBU (European Broadcasting Union). Az 55 európai, közel-keleti és észak-afrikai állam 74 közszolgálati tévé- és rádióadóját tömörítő szervezet tagjaként a Magyar Televízió jelöli ki a hazai indulót és közvetíti a dalfesztivált.

Újabb izgalmakat tartogat az is, hogy a műsort szervező EBU idén megváltoztatta a dalverseny szabályait. Az újítások legfontosabb eleme, hogy nem az eddig megszokott módon, az előző évben az első tíz helyre beszavazott ország, hanem csak a nyertes, illetve a négy alapító kerül be automatikusan a következő évi viadal döntőjébe. Rúzsa Magdi sikere után várható volt, hogy Magyarországnak biztos helye lesz a 2008-as a belgrádi döntőben, de a szabályváltoztatás után azonban újra meg kell mérettetni magunkat az elődöntőkön. A szervezők azzal indokolták a döntésüket, hogy az új feltételekkel igazságosabbá válik a verseny, hiszen a siker minden korábbinál inkább az énekesek tehetségén és a dalok minőségén múlik majd.