Az ABC úgynevezett webizódokat jelentet meg a Lost honlapján - a lépésnek feltehetőleg köze van az írósztrájkhoz.

Az ABC úgy döntött, hogy az általa sugárzott Lost-ot ezentúl más formában is megtekinthetik a nézők: a csatorna ugyanis 2-3 perces, csak az interneten látható részeket (úgynevezett webizódokat) hoz forgalomba, melyek a sorozat honlapjára kerülnek fel a közeljövőben.

A miniepizódokat eredetileg külön megrendelőknek, mobiltelefonra készítették el, de úgy tűnik, az írósztrájk rábírta a csatornát arra, hogy ingyenesen dobja piacra a kiegészítő történeteket. A Lost következő szezonja ugyanis még csak részben van kész: az elkészült epizódokat el is kezdik vetíteni februárban, de kérdés, hogy utána tudják-e folytatni a sorozatot - minden attól függ, hogy meddig húzódik a sztrájk.

Elképzelhető tehát, hogy az ABC csak a webizódokkal tudja fenntartani a történet folytonosságát. Arról egyelőre nincs hír, hogy összesen hány ilyen résszel rendelkezik a csatorna, annyi viszont bizonyos, hogy ezek mindegyikének készen van a forgatókönyve (tehát nem érinti az írósztrájk), sőt körülbelül a felét már le is forgatták.

A Writers Guild of America (vagyis az Amerikai Írók Céhe) által indított sztrájknak egyébként az egyik célja éppen az, hogy az írók külön juttatásban részesüljenek a speciális médiára (internetre, mobiltelefonra) írt epizódokért.