Vágólapra másolva!
Elvileg százötvenmillió tévénéző előtt énekelhet jövőre az a magyar előadó, akit a Magyar Televízió benevez a belgrádi Eurovíziós Dalversenyre. A magyar versenyzőt nemzeti döntőn választja ki szakmai zsűri és a nézők segítségével.
Vágólapra másolva!

A több mint ötvenéves zenei versenynek olyan előadók köszönhetik nemzetközi karrierjüket, mint az ABBA vagy Céline Dion, és zeneileg ugyan nem túl értékes a műsor, szórakoztató show-ként sokan szeretik.

A www.mtv.hu honlapon közzétett pályázati felhívásból kiderül, hogy a Magyar Televízió élő műsorban, nyilvános budapesti gálán választja ki az Eurovíziós Dalverseny magyar indulóját. A nemzeti döntőbe bejutó produkciókat azok közül jelöli ki egy szakmai zsűri, akik a most meghirdetett selejtezőre beneveztek.

A beérkezett pályaművek közül szakmai zsűri választja ki az év elején élőben közvetített budapesti nemzeti döntő résztvevőit. A döntős dalok előadói közül a nézők telefonos szavazatai és a zsűri véleménye alapján kerül ki a győztes, aki májusban egész Európa előtt képviselheti Magyarországot.