Zaklatással is nyerhetünk Big Brothert

Vágólapra másolva!
Állítólag szexuálisan zaklatta egyik társnőjét az afrikai Big Brother nyertese, a közönség mégis neki adta a legtöbb szavazatot.
Vágólapra másolva!

Közönségszavazatokkal nyerte meg az Africa's Big Brother-t a 24 éves Richard Bezuidenhout, aki ezzel 100 ezer dollárt vihetett haza. A dolog csak annyiban meglepő, hogy a férfi előzőleg szexuálisan zaklatta egyik társnőjét - a nézők pedig ennek ellenére szavazták meg őt győztesnek.

A tanzániai versenyző az Ofunneka Malokwu nevű, 29 éves hölgy ellen az ujjaival követett el erőszakot, miközben a nő magatehetetlenül, a részegségtől kábultan feküdt az ágyon. Amikor a botrány kipattant, az állítólagos zaklató csak ennyit mondott: "Nos, ez Afrika."

A helyi Big Brother-t gyártó cég szerint szó sem volt erőszakról, hisz a felek "hallgatólagosan megegyeztek" abban, hogy szexuális kapcsolatot létesítenek - más kérdés, hogy a nő annyira részeg volt, hogy nem is tudott magáról.

Ironikus módon, a verseny második helyezettje éppen az "áldozat", a nigériai Malokwu lett. Afrikában egyébként nem országonként rendezik meg a Big Brother-t, hanem az egész kontinens készít közösen egy műsort. Az elsőt 2003-ban indították, de utána kihagytak pár évet, így a most lezárult verseny még csak a második szezon volt.