Letterman zsebből fizet

Vágólapra másolva!
A CBS nem hajlandó fizetést osztani az írósztrájk ideje alatt, a csatorna egyik sztárja, David Letterman azonban úgy döntött, addig is saját zsebből fizeti alkalmazottait.
Vágólapra másolva!

Az ötszörös Emmy-díjas David Letterman a talkshow nagy öregjének számít, hiszen 60 éves elmúlt, és 1982-től vezet saját műsort - jelenlegi show-ja, a Late Show with David Letterman 1993 óta fut a CBS-en.

Mint a legtöbb produkció, jelenleg Letterman adása is áll a Writers Guild of America (vagyis az Amerikai Írók Céhe) által kirobbantott sztrájk miatt. A műsort futtató CBS Paramount a 20th Century Fox mellett elsőként szólította fel nem író munkatársait arra, hogy a sztrájk idején is menjenek be dolgozni - miután az érintettek nagy része az írók iránti elkötelezettsége miatt nemet mondott, a stúdió visszavonta a fizetésüket.

Letterman azonban úgy döntött, a munkaszünet alatt is fizeti a műsorán dolgozó stábot - mégpedig saját zsebből. (Ezt azért is teheti meg, mert a Late Show-nak nem csak producere, de tulajdonosa is.) Korábban állítólag egy másik showman, Jon Stewart részéről is érkezett hasonló felajánlás, de szóvivője rövid úton megcáfolta az ezzel kapcsolatos híreket.

Lettermannek egyébként nem okozhat nagy gondot a stáb bérének kigazdálkodása, hiszen 2010-ig érvényes szerződése keretében évi 38 millió dollár (vagyis körülbelül 6,6 milliárd forintnak megfelelő összeg) üti a markát - és ez csak saját show-jáért jár neki, produceri munkásságáról és egyéb tevékenységéről akkor még nem is beszéltünk.