Új sorozat jöhet a Viasatra

Vágólapra másolva!
Januárban a Viasat3-ra érkezhet a Six Degrees című sorozat, amely egy érdekes kapcsolati háló kibontását ígéri.
Vágólapra másolva!

A Six Degrees alapjául az az elmélet szolgál, hogy hat emberen (hat fokon) keresztül bárkihez eljuthatunk, mindenkihez találunk közvetett ismerősöket - még egy olyan hatalmas városban is, mint New York. A történet ugyanis itt játszódik, az itt élők egymás mellett élését mutatja be, többnyire szándékos vagy véletlen találkozásokon keresztül.

A sorozat így elsőre az iWiW megfilmesítésének tűnik, de ha hozzávesszük, hogy ötletgazdája az a J. J. Abrams, akinek a Lost-ot és az Alias-t is köszönhetjük, mindjárt másként látjuk a helyzetet: a Six Degrees hat szereplője már-már misztikus módon kerülgeti egymást, találkozásaikat mintha valamilyen felsőbb erő irányítaná.

A karaktereknek (három nőnek és három férfinak) is vannak apró titkaik: a Mae nevű szereplő például egy "kincsesládát" őrizget, amelyben a személyes tárgyait hordja, és nem hajlandó megmutatni senkinek. Őt egyébként Erika Christensen játssza, akit a Traffic-ban Michael Douglas lányaként láthattunk, a valóságban pedig Hayden Christensen, vagyis az ifjú Anakin Skywalker testvére.

Többek között Jay Hernandez (Friday Night Lights) és Bridget Moynahan (Szex és New York) is játszik még a sorozatban, régi ismerősként pedig Campbell Scottot üdvözölhetjük, akit körülbelül a Facérok óta nem láttunk emlékezetesebb szerepben. A Six Degrees egyébként 2006-ban indult az ABC-n, és úgy tudjuk, hogy januártól a magyar nézők is láthatják a Viasaton.