Chuck Norris segíti a TV2-t

Vágólapra másolva!
Ilyen is régen volt, már ha volt egyáltalán: a TV2 második legnézettebb műsora egy délutáni sorozat, a Walker, a texasi kopó volt, 1,51 millióan figyelték a derék és mindig igazságos Chuck Norris ügyködését. Az RTL közben már-már nyomasztó előnnyel vezeti a nézettségi listákat, célcsoportban és teljes lakosságnál egyaránt.
Vágólapra másolva!

A teljes lakosságnál kereken 30 százalékot jegyzett az elmúlt héten az RTL Klub, így vezet a nézettségi versenyben a 22,7 százalékon álló TV2 és a 11,9 százalékon várakozó MTV előtt. Az esti órákban annyiban változik a helyzet, hogy mindhárom nagy tévére többen kapcsolnak, de arányaiban csak az RTL nő jelentősen: 37,5 százalékra hízik közönségaránya. A kereskedelmi célcsoportban, az ötven alatti felnőtteknél 31 százalékon áll a piacvezető, a TV2 22,9 százalékot írhatott fel a múlt héten (főműsoridőben még nagyobb a differencia). Az m1-et továbbra is százból csak hat ötvenéves kor alatti felnőtt nézi.

Immár több olyan műsort is találunk a listán, amely túlvitte a kétmilliós nézettséget - a kifejezetten barátságtalan időjárás, a dermesztő, hideg esték is szerepet játszanak ebben. 22-én a Fókusz szorongatta a Barátok közt-öt, de utóbbi így is nyert, 2,32 millió nézővel. Az RTL-es magazinműsor 2,3 milliót hozott, a Pókerarc is ragyogóan teljesített vasárnap este, mert bő kétmillió magyar figyelte a napi nyertesek összecsapását. Az RTL Klub behúzta a kötelezőket is, minden második magyar tévén az Esti showder futott csütörtök este, és a drága show-műsor, a Csillag születik is érdekel tízből négy tévézőt. A TV2 ezúttal a Tények vasárnapi nézettségére lehet büszke, a többi műsora (Walker, Napló, Irigy Hónaljmirigy, Jóban Rosszban) már csak lejjebb található a listán. A legmagasabb közönségarányt - a nagy nézettségű műsorok közül - Erdei Zsolt meccse hozta, 52,4 százalékos közönségaránnyal ment a bunyó - mi lett volna, ha Madár egy ismert öklözővel lép a ringbe! Bővebben a 2. oldalon.

18-49

A 18-49 évesek közt már nincs MTV-s műsor a harmincban sem, miközben itt is az RTL dominál. Letaszíthatatlan a trónról a Barátok közt, nagyon erős volt a Fókusz, a Pókerarc, az Esti showder - tehát ugyanazon elemek, melyek a teljes lakosságánál is szépen hoztak. Sorozatokkal aratott még az RTL (Vészhelyzet, Szökés, Miami helyszínelők). A TV2 csak az Irigy Hónaljmirigy show-val véteti magát észre a Top 10-ben: még a biztos pontnak tekintett Doktor House is kikapott Michael Scofieldtől és a többi szökött fegyenctől. Bővebben a 3. oldalon.

MTV

Miközben a kereskedelmi tévék 23 különféle műsora is átvitte az egymilliós nézettséget, az MTV-nek ez nem sikerült a múlt héten: az Önök kérték 921 ezer nézőt érdekelt, ezzel nyert is a házibajnokságban. Nagyobb számban figyeltek nézők a lottósorsolásra, de 800 ezer fölött hozott a Csináljuk a fesztivált és a Tiszta kabaré is. Nem sokkal maradt le tőlük az Életképek (797 ezer néző) vagy az ugyanannyi nézőt érdeklő Kékfény. A Tűzvonalban igen nehéz sávban vitézkedik, így ér el 14,3 százalékos közönségarányt, 746 ezer nézőt. A Krém különleges adását 681 ezren figyelték, ez volt az a zenés műsor, melybe - kivételesen - a TV2 és az RTL is elengedte sztárjait.