Szeszélyes évadok

2007.12.02. 7:54

Az összes kitalált figura, illetve a stúdióban valóban megjelent színész, parodista közül azonban kétségkívül Antal Imre neve fonódott leginkább össze a Szeszélyes évszakok-kal. A műsorvezető zongoraművészként kezdte karrierjét, közel húsz ország rangos koncerttermeiben lépett fel, szólistaversenyeken pedig hat nemzetközi díjat is kapott.

A televízió képernyőjére mintegy véletlenül került, ugyanis egy hiányzó műsorvezető helyére ugrott be: a debütálás olyannyira sikeres volt, hogy Antal egyből megkapta a Halló fiúk, Halló lányok! című ifjúsági magazin állandó vezetését. Zenei és televíziós pályája 1972-ig még párhuzamosan folyt, csak ezután kényszerült a zongorista karrier feladására, keze megbetegedése miatt.

Forrás: MTI

Antal Imre és Csala Zsuzsa a Szeszélyes évszakok 20. születésnapján

A Szeszélyes évszakok-at kezdettől fogva Antal Imre vezette: besegített neki Kudlik Júlia, akit komolyabb műfajból, a Delta című tudományos magazin adásaiból is ismerhettünk. Emlékezetesek voltak Antallal közös szilveszteri táncparódiáik, amikor az üvegestáncot vagy az apacstáncot próbálták több-kevesebb (a poén kedvéért persze inkább kevesebb) sikerrel elsajátítani.

A kabaréműsor társulatába olyan színészek tartoztak, mint az állandóan részeget játszó Forgács Gábor vagy a többnyire szerencsétlen kisembert megjelenítő Tahi Tóth László.
A humoristák, parodisták közül a negyvenes-ötvenes korosztály képviselői közül sokan feltűntek itt, többen egyenesen itt kezdték pályájukat: a már említett Ihos József mellett a műsorból ismerhetjük az álhíradókat gyártó Maksa Zoltánt, de a magyar közönség nagy részének ez a műsor mutatta be Benny Hillt is.

Az optikus Gálvölgyi Jánossal és Körmendi Jánossal:


A rendszeres szereplők közül megemlíthetjük még Peterdi Pált, aki a Tücsök és bogár rovatban válogatott a nyomtatott sajtó hülyeségeiből, elírásaiból, vagy Körmendi Jánost, aki általában Antallal közös kabaréjelenetekben szórakoztatta a nagyérdeműt. A Szeszélyes évszakok művészei szinte törzsgárdává álltak össze, így amikor 2003-ban a műsor 175. adását ünnepelték, mindössze 173 színészt kellett meghívni.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK