A jeti nyomára bukkanhatott egy tévéstáb

Vágólapra másolva!
A Sci Fi Channel stábja Nepálban járt, hogy felkutassa a Himalája állítólagos óriásmajmát, a jetit - találtak is pár lábnyomot, amely szerintük az állattól származik.
Vágólapra másolva!

Nemrégiben beszámoltunk a History Channel stábjának különös találkozásáról a Kanada erdeiben élő óriásmajommal, a Sasquatchnak is nevezett Nagylábbal. A Sci Fi Channel most az állat ázsiai rokonát, a jetit szerette volna felkutatni, és találtak is három lábnyomot, amit a kutatók szerint a titokzatos lény hagyott hátra.

A rejtélyes jelenségeket kutató Destination Truth című műsor kilenc készítője egy hetet töltött a Himalájában, ahol infrakamerákkal felszerelkezve jártak a jeti nyomában. A lény létét most sem sikerült hitelt érdemlően bizonyítani, mindössze három lábnyomot találtak a kutatók, amelyek hasonlóképp néztek ki, mint a korábban lefényképezett, és állítólag a jetitől származó lábynomok.

"Nem hiszem, hogy a hatalmas nyomokat például egy medve hagyta volna ott. Valami más, ami fejtörést okoz számunkra" - mondta a 2800 méter fölött talált nyomokról Josh Gates archeológus, aki a műsor házigazdájaként számos rejtélyes esettel találkozott már. A nyomokat az Egyesült Államokban jelenleg is analizálják: a műsorvezető szerint megtalálhatják a kulcsot a jetihez.

A jetiről (mármint a hozzá kapcsolódó kutatásokról) több dokumentumfilm is készült, de eddig egyik sem tudta bebizonyítani az óriásmajom létét. Mindenesetre a titokzatos lény, ha máshol nem is, az emberek képzeletében tovább él, és számos fikciós alkotáshoz is megfelelő táptalajt nyújt.