Beugró a TV2-n

2007.12.10. 10:27

A TV2-n szilveszterkor debütál a Beugró című műsor, melyben négy színész hajt végre improvizációs feladatokat, remélhetőleg a nézők nagy örömére.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen és más színészképzőkben gyakori feladat az improvizáció, vagyis a színészek sokszor csöppennek felkészületlenül egy helyzetbe, amire azonnal reagálniuk kell. A reakciók, a karaktertől függő megoldási lehetőségek izgalmas és szórakoztató helyzeteket teremthetnek, így van olyan társulat, amely színpadon, a nézők előtt is gyakorolja ezt a módszert.

Most egy olyan tévéműsor indul, amely szintén improvizációra alapoz: a Beugró négy állandó színésze, Rudolf Péter, Szabó Győző, Kálloy-Molnár Péter és Pokorny Lia ugyanis írók által előkészített helyzetekre fognak rögtönözni. "Ha jól csináljuk, akkor valódi, izgalmas és szórakoztató helyzetek jönnek létre, és közben mindenki tud azonosulni azzal a görccsel, ahogy az ember valami olyasmit próbál csinálni, amit nem tud" - nyilatkozta Rudolf Péter a Mokká-nak a produkcióról. 

A színész utalt is egy közönség előtt felvett részre, amelyben neki franciául kellett beszélnie, miközben Kálloy-Molnár Péter a tolmács szerepét játszotta: Rudolf ugyan tud valamennyit franciául, kollégája azonban egyáltalán nem, így a feladatból érdekes jelenet született. "Érzi a néző, hogy a jelenet ott helyben születik meg, és ez mindig egy ajándék neki is, és ajándék nekünk is, persze a visszajelzésekkel együtt" - fogalmazott Szabó Győző, aki azt is elárulta, hogy minden improvizáció alatt több évet öregszik, hisz a színésznek óriási stressz minden helyzetből valami izgalmasat kihozni.

A műsor első adását december 31-én láthatják a nézők, és minden részben 8-10 improvizációs gyakorlatra lehet számítani. A produkció házigazdája, egyfajta moderátora Novák Péter lesz, rendezője pedig Kapitány Iván, akinek többek között az Üvegtigris-t is köszönhetjük.   

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK