Vágólapra másolva!
Visszavonná a tévéből a Kiefer Sutherlanddel futó Ford-reklámot egy szervezet, amely az ittas vezetés ellen küzd.
Vágólapra másolva!

A Mothers Against Drunken Driving (vagyis Anyák az ittas vezetés ellen) nevű kanadai szervezet azt követeli, hogy a helyi tévékből vegyék le azt az autóreklámot, amelyhez Kiefer Sutherland adta a hangját. A kérés azért tűnhet különösnek, mert a kisfilmben a színésznek valóban csak a hangja hallható, ő maga nem is látható a képernyőn - és mindössze ennyit mond: "Türelem. Türelem."

A felbőszült anyák viszont ezt is elegendőnek érzik ahhoz, hogy tiltakozzanak: szerintük nem szerencsés, ha egy autógyártó cég olyasvalakivel reklámoztat, aki jelenleg börtönben ül ittas vezetés miatt. A szervezet szerint a Fordnak vissza kellene vonnia a reklámot, mert az hatással lehet az autóba ülő fiatalokra is.

A Ford kanadai részlege egyelőre nem hívta vissza reklámját a helyi tévékből, de egy közleményben megjegyezte, hogy az ittas vezetés valóban komoly vétség. A cég azt is megígérte, hogy bár jelenleg is érvényes, több reklámra szóló szerződése van Sutherlanddel, a színésszel történtek után felülvizsgálja a megállapodást.

A felháborodást kiváltó reklámfilm:


Sutherland jelenleg 48 napos börtönbüntetését tölti: szeptemberben kapták el ittas vezetésért, de már 2004-ben is volt egy hasonló ügye, így a próbaidő megszegése miatt ítélte letöltendő börtönbüntetésre a bíróság.