Vágó visszakapta régi szerelmét

Vágólapra másolva!
Visszatér a Legyen ön is milliomos, pár apró módosítással. Vágó profi tévés, úgy tűnt, hogy jól érzi magát a Pókerarc-ban is, de a "válóperes" sajtótájékoztatón azért elárulta, hogy jobb szereti, ha egy kérdésre nem négy másodperc, hanem négy perc jut, így örül, hogy visszatér "szerelme". Talán azt sem bánja, hogy nem kap maga mellé társként egy másik műsorvezetőt.
Vágólapra másolva!

Miért is kockáztatna az RTL Klub egy eddig soha nem látott formátummal, minek is igyekezne kifejleszteni egy vadonatúj, magyar vetélkedőt, amikor a Legyen ön is milliomos több - általában féléves - pihenő után mindig úgy tért vissza, hogy igen korrekt adatokat szállított? A néző talán újra vágyna, de a frisset megkapta a Pókerarc-cal, illetve megkapja a napokban A széf-fel (nem is beszélve az MTV, a TV2 és a Viasat 3 kvízeiről), így Vágó István - hiába titkol már jó ideje egy saját fejlesztésű műsort - visszakapja a Milliomos-t.

A Pókerarc-tól az RTL-es vezetés 35-37 százalékos közönségarányt várt a célcsoportban, ám nem egyszer 40 százalék fölött hozott, azaz egyértelmű nézői sikerként jegyzik, ennek ellenére Sebestyén Balázs és Vágó István szétválnak: előbbi A széf-et viszi, utóbbi meg újfent a régi kvízével, ahogy ő fogalmazott, szerelmével jelentkezik. Nem volt nehéz észrevenni, hogy jól felépített stratégia áll a Pókerarc beindítása mögött: az addig a délutáni és a késő esti sávban (Kész átverés) vitézkedő Balázst bedobták a főműsoridőbe, hogy lássák, elfogadja-e a nép. Mivel a számok jók voltak, a kritika sem támadott dühödt erővel, az egykoron a Z+ tévétől átvett Sebestyén újabb saját, esti műsort kapott.

A "milyen színű volt Taki bácsi Ladája a Szomszédok-ban?" megmarad A széf-nek, Vágó pedig újra olyan kvízt kap (vissza), mely nem pörög, mint a ringlispil egy vidéki búcsúban, hanem megfontoltan halad, meg-megállva, akár egy öreg vicinális. Mert a Milliomos-sal 1,5 milliárd forintot kiosztó, rutinos tévés soha nem tagadta, hogy a Pókerarc helyett ő jobban szereti azokat a vetélkedőket, ahol van idő megállni, tanakodni, egy-egy kérdést jobban körbejárni, morfondírozni azon, hogy Arany János fordított-e Shakespeare-t, vagy azon, hogy Polinéziát hány sziget alkotja. Vágó pont azt szerette a Milliomos-ban, hogy akár két-három perce is volt egy kérdésre, játszhatott a partnerrel, mint macska az egérrel: hol kicsit elengedte, hol visszafogta, hol hamis illúziókba ringatta, de olyat is csinált, hogy az elsőre jót tippelőt teljesen elbizonytalanította, majd mikor az már idegileg kikészülve ki akart szállni, finoman visszalökte az eredeti ösvényre.

Vágó szeret játszani a kérdésekkel, de még jobban az emberekkel. A Pókerarc nem adta meg neki ezt a lehetőséget, mert ott a játékosok egymással voltak elfoglalva, egymást zrikálták, egymással civakodtak, és nem a játékvezetőt, inkább az ellenfelet igyekeztek becsapni. A jövő héten ideiglenesen búcsúzó RTL-es kvízben négy másodperc jutott egy kérdésre, holott Vágó szíve szerint egyik-másik témára négy, de akár negyven percet is fordított volna.

Miben lesz új?

Mint maga a kvíz gazdája elmondta, nem pont a régi Milliomos tér vissza, jóllehet, sok különbség nem lesz első ránézésre, mivel a díszlet marad. Az újítás az lesz, hogy két "nyereményfa" közül választhat a játékos, játszhatja a tradicionális verziót, de elindulhat egy olyan úton is, ahol három helyett négy segítség vár rá. A három eddigi mellett opció még a közönség egy tagjának megkérdezése, de olyat is csinálhat a játékos, hogy kétszer tippel egy kérdésre, magyarán egyszer ronthat. Ennek persze ára van, ami logikus, különben mindenki a "négy segítséges" variációra voksolna. Az ár pedig nagy, mert itt csak a százezres szintnél van garantált nyeremény, másfélmilliónál már nincs. Aki komoly meggazdagodási elképzelésekkel érkezik, az nyilván marad ez eredeti verziónál, de aki "csak" pár százezret akar inkasszálni, az alighanem az új módszerrel próbálkozik majd.

Az RTL abban bízik, hogy amennyiben nyárig négyhetente váltogatja A széf-et és a Milliomos-t, a néző nem un rá egyik formátumra sem, s mire épp elege lenne Balázs lazaságából, megkapja az elegáns Vágót, s mire monotonná válna a Milliomos, jön újra A széf. A TV2 abban bízhat, hogy bukik A széf, elfárad Vágó, a nézők meg mennek vissza Aktív-ot meg Jóban Rosszban-t nézni. A tévéző meg abban bízik, hogy a többi csatorna is príma kínálattal verseng majd kegyeiért 2008-ban, és lesz újra igazi nézettségi verseny.