Vágólapra másolva!
Tiltott szerencsejáték miatt perelték be az America's Got Talent című tehetségkutató műsort.
Vágólapra másolva!

Az America's Got Talent az RTL Klubon futó Csillag születik-hez hasonló produkció, melyben a versenyzők nem csupán egy meghatározott művészeti ágban (mondjuk, éneklés terén), de gyakorlatilag bármiben összemérhetik tudásukat. A show 2008-ban már a harmadik évadját kezdi - a második szériát Jerry Springer vezette, a zsűriben pedig David Hasselhoff és Ozzy felesége, Sharon Osbourne is ott ült.

A műsor keretében elindult egy játék is, amely a mostani pert kiváltotta: az ötletgazdák modern lottónak nevezik az sms-játékot, melyben a nézőknek annyi volt csak a dolguk, hogy szöveges üzeneteket küldjenek, amelyek aztán megjelentek a képernyőn is. Így a tévé előtt ülők is elmondhatták véleményüket, ráadásul értékes nyereményeket is kisorsoltak közöttük.

Az sms mindössze 99 centbe, vagyis körülbelül 170 forintba került a nézőknek, sokan közülük mégis felháborodtak azon, hogy nem kaptak semmiféle ajándékot a játék készítőitől. A vesztesek így együttesen nyújtottak be keresetet az America's Got Talent ellen, mondván, hogy a műsor szerencsejátékot folytat - ez pedig illegális Kaliforniában, ahol a show-t is gyártják.

A felperesek szerint a játék megfelel a szerencsejátékok fő kritériumának, vagyis a pénzbefizetés ellenében történő nyerési lehetőségnek. A névleg az összes vesztest tömörítő vádirat azt is kimondja, hogy a producerek körülbelül 5 millió dollár nyereségre tettek szert a játékkal - a károsultak minimum ezt az összeget szeretnék egymás között szétosztani. A műsort leadó NBC részéről egyelőre nem kívánták kommentálni az esetet.