50 milliót vitt el Béla

2007.12.19. 12:13

Egy derecskei biztonsági őr elvitte a hazai kvíztörténelem legnagyobb biztos nyereményét, a Pókerarc pedig nagy nézettséggel, 2,26 millió tévézővel búcsúzott.

50 millió forintot vitt haza nyereményként egy derecskei biztonsági őr tegnap este a Pókerarc szuperdöntőjéből: ez volt a magyar tévés kvíztörténelem legnagyobb biztos nyereménye. Béla a 28 kérdésből 19-et válaszolt meg helyesen, és ő bírta legjobban az idegek csatáját is. Mint nyilatkozta később, a pénz nem változtatja meg, munkáját nem fogja feladni.

A Pókerarc kiváló nézettsége még az RTL Klubot is meglepte, így nem kizárt, sőt valószínű, hogy lesz folytatás 2008-ban, de egyelőre Sebestyén Balázs jön A széf-fel, Vágó István pedig a Milliomos-sal, egymást váltva, négyhetes turnusokban.

Mivel a heti döntők is sok nézőt érdekeltek, nem meglepő, hogy a hathetes versengést lezáró finálé is szép nézettséget ért el: a kereskedelmi célcsoportban, a 18-49 év köztieknél, az épp tévézők közt 49,1 százalékot ért el a műsor, azaz az Aktív és a Jóban Rosszban nem tudott kellő ellenállást kifejteni. A teljes lakosságból 2,26 millióan figyelték a küzdelmet.

Az RTL egy ilyen erős felhozó műsor után már nem is nagyon erőlködött, megtartotta nézőit: a célcsoportban 46,5 százalékkal futott a Fókusz, és az ötven alatti tévézők bő fele nézte a Barátok közt-et. A TV2 a Nagy Fogyás-sal kezdett felzárkózni (bár ez kikapott a Vészhelyzet-től), majd a Született feleségek-kel érte be a csatorna az RT Klubot: a Grace klinika és a kertvárosi asszonyok nagyjából egyforma táborral bírnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK