Közel 500 adás, 34 éves munka után 2007-ben megszűnt a Magyar Rádió Karinthy Színpada, és ezt Kaposy Miklós, a műsor szerkesztője erősen fájlalja. A chaten elmondta, hogy a kereskedelmi tévék kínálatát gyakran silánynak tartja, ezért inkább az az m1-et figyeli, és ott is inkább a Híradó-t. A rádiókabaré aranykorát 1963 és 85 közé teszi, kiemelvén 1974-et, ekkor "fedezték fel" Farkasházy Tivadart, Sinkó Pétert és Boncz Gézát.

Miért zárt be a Karinthy Színpad? [Szabiesz28]

- A rádió jelenlegi vezetése a Petőfi adó valamennyi prózai műsorát megszüntette, így 498 adás után az enyémet is.

Nem fáj önnek, hogy a rádiókabaré ma sokkal kevésbé társadalmi ügy, mint húsz évvel ezelőtt? [hshshzzwq]

- Fáj, de sajnálom, a kor változásai hozták magukkal ezt a jelenséget.

Ön mihez kezd ezután? [redman2]

- Könyveket írok, nemcsak a rádióról. 11 éve vagyok a Révai Új Lexikon szakszerkesztője. Most a 19. köteten dolgozunk.

A Petőfi rádión ön marad utoljára hírmondónak a régi nagyok közül? [redman2]

- Nem, sokunkat bocsátottak el egyetlen mondatos levéllel. A levélben szó szerint ez állt: Megbízási keretszerződését rendes felmondással megszüntetem. Olvashatatlan aláírással. 45 év rádiózás után még jó egészséget se kívántak.

Valahol majd lehet még találkozni a kabaréjával tévében vagy rádióban? [hiphoppos]

- Tisztességes felkérésre házhoz jövök. Idáig is úgy működtem, hogyha felkértek rá, megírtam a kunszentmártoni ÁFÉSZ hirdetését is, ha nem kértek föl, nem írtam meg a Hamlet-et sem. Mondok egy példát a régi rendszerből: Egy baromi reklámra kértek föl, megoldásom: "Régi hiedelem, ma is van alapja. Párttitkárnak is ízlik a püspökfalatja."

Én imádom a mostani Petőfit, a régi célközönség műsorainak pedig más helyet kell találni! [kaszapisti]

- Mondjon egy jó helyet, ott leszek.

Milyen könyvet ír most? [hiphoppos]

- 2009. április 15-én jelenik meg jelenlegi munkám, melynek csak társszerzője vagyok, címe még nincs, ez minden, amit pillanatnyilag elárulhatok. Addig írom a lexikont.

Saját rádió indítása túl költséges lenne? Nincsenek erre pályázatok? [redman2]

- A nyugdíjamból nem telik saját rádióra, de hiányzik is belőlem az üzleti szellem, hogy önmagamat menedzseljem. Egyszer valaki, aki nagyon jól ismert engem, úgy jellemzett, hogy végelszerényedésben fogok elhunyni.

Ön szerint mikor volt a rádiókabaré aranykora? [sunci]

- 1963 és 85 között. 1974-ig hárman szerkesztettük: Marton Frigyes, Szilágyi György és jómagam. 74-ben kiírtuk a rádió első humorfesztiválját, ekkor fedeztük fel Farkasházy Tivadart, Sinkó Pétert és Boncz Gézát.

Kit tart a legjobb ma élő magyar és külföldi humoristának? [kergemarha33]

- Hazánkban Trunkó Barnabás, Majláth-Mikes László, Selmeczi Tibor, Litkai Gergely, Sinkó Péter, Farkasházy Tivadar, Megyesi Gusztáv és Makai József jelentik számomra az élmezőnyt.

Mi a véleménye pl. Fábryról? Azért ő viccesebb, mint a Farkasházy. [hshshzzwq]

- Pályatársakról vagy jót, vagy jót.

Fábryt miért nem sorolja a kedvencei közé? Azért, mert ő politikailag más beállítottságú, mint ön? [Normális Fiú]

- Még nem beszélgettem Fábryval politikáról. Nem biztos, hogy van két ember ebben az országban, akinek teljesen azonos az ízlése, még indokolni se kell.

Miért képtelenek ma a humoristák úgy rezonálni a társadalmi problémákra, mint a rendszerváltás előtt? [hshshzzwq]

- Kevesebb a humorista, kevesebb a kabaréban megénekelhető jelenség, a humoros történések a parlamentben láthatók. Persze a rendszerváltás előtt is voltak, csak azt nem közvetítette a televízió. Mi reagáltuk le szilveszteri kabaréinkban. Még a várható áremeléseket és személyi változásokat is kikotyogtuk. Most mit kotyogjunk ki?