Russell Crowe hazatér

Vágólapra másolva!
Russell Crowe Walesbe utazik, hogy egy családfakutató show keretében járjon utána ottani gyökereinek.
Vágólapra másolva!

A családfakutató hírességek táborához a Gladiátor sztárja, Russell Crowe is csatlakozik: hamarosan a BBC Wales ilyen profilú műsorában, a Coming Home-ban (vagyis Hazatérés-ben) láthatjuk.

A produkció a Who Do You Think You Are? helyi változatánák számít: míg az eredeti műsor az angol (esetleg más európai országból származó) ősökkel rendelkező sztároknak segít feltérképezni családfájukat, addig a Coming Home egyedül a walesi gyökerekre koncentrál.

Az adásban megfordult már többek között Susan Sarandon (Thelma és Louise; Ments meg, Uram!) is, akinek családfáját egészen a XIII. századig sikerült visszavezetniük a kutatóknak. Russell Crowe egyelőre a közelebbi múltra kíváncsi, hisz elsősorban nagyapja sorsa érdekli.

A nagypapának Walesben volt egy zöldség- és gyümölcsboltja a XX. század elején, Crowe többek között ezt az üzletet keresi fel a műsorban. A színész annyit tud felmenőiről, hogy dédszülei 1925-ben Kanadába vándoroltak, és az akkor már felnőtt fiuk, John (vagyis Crowe nagyapja) maradt egyedül Európában.

A vállalkozó szellemű ifjú később Új-Zélandra települt, és Crowe is itt látta meg a napvilágot 1964-ben - a család csak később költözött át Ausztráliába, amit a színész hazájaként ismer a nagyközönség.