A Grace klinika hőseit díjazták a nézők

Vágólapra másolva!
Kedden osztották ki a People's Choice - nevéhez híven - teljes mértékben a közönség véleményén alapuló díjait.
Vágólapra másolva!

Immár 34. alkalommal osztották ki a People's Choice díjait: a közönség 1975 óta minden évben szavazhat kedvenceire, filmes, tévés és zenei kategóriákban. Tekintve, hogy a művészi teljesítményeket nem szakmai bizottság bírálja el, az elismerés nem feltétlenül jelzi a díjazott tehetségét, népszerűségét viszont annál jobban.

Idén Reese Witherspoon és Johnny Depp lettek a legkedveltebb mozisztárok, míg a tévészínészek közül női és férfi kategóriában is a Grace klinika egy-egy színésze került ki győztesen. A legjobb színésznő így az Izzie-t megszemélyesítő Katherine Heigl lett, míg a legjobb tévés színész díját a Derek Shepherdöt játszó Patrick Dempsey vihette haza.

Az ő teljesítményüket egyébként már a szakma is díjazta elégszer: Heigl megkapta az Emmy-díjat, és január 13-án még a Golden Globe-ot is hazaviheti; Dempseyt is többször jelölték már mindkét említett elismerésre.

Az egyik legjobb tévéműsornak a Dr. House-t választották a nézők - az orvosi sorozat, bár nem szűkölködik humorban sem, a drámai kategóriában bizonyult a legnépszerűbbnek. A kifejezetten vígjátékokat díjazó szekcióból a Charlie Sheen nevével fémjelzett Two and a Half Men került ki győztesen, melyet hamarosan a Viasat3-on láthatunk.

A díjátadó érdekessége volt, hogy az írósztrájk és az azt támogató színészek távolléte miatt nem rendeztek gálaműsort, a díjazottak köszönőbeszéde is csak felvételről ment le. A napokban bejelentették, hogy ugyanebből az okból kifolyólag a január 13-ra tervezett Golden Globe-gála is elmarad, a díjakat egy sajtótájékoztató keretében fogják kiosztani.