Terjeszkedik az ATV

Vágólapra másolva!
Márkus József programigazgató szerint ez év végére minden kábeltévével rendekező háztartásban fogni lehet majd az ATV-t.
Vágólapra másolva!

Most 2,1-2,2 millió otthonba jut el az ATV adása - a tervek szerint ez a szám az év végére 2,5 millióra emelkedik. Márkus József az MTI-nek elmondta, hogy a csatorna lefedettsége jelenleg hetven százaléka a Magyar Televízióénak, de az arány folyamatosan, havonta átlag egy százalékkal emelkedik.

A programigazgató azt is elárulta, hogy százmilliós nagyságrendű költséget jelentett a csatornának, hogy január elsejétől kódoltan sugározza adását, az összeg megtérülését azonban ötéves távlatban várják. Mint mondta, a kábelszolgáltatóktól így szerzett plusz forrás jelentős részét műsoraik fejlesztésére fordítják.

Az ATV e hónap elején megújult műsorstruktúrával jelentkezett: az RTL Klub Reggeli-je és a TV2-s Mokka ellenfeleként elindította Reggeli jam című magazinműsorát. Az adásfolyamot az ATV-n már hosszabb ideje látható Demcsák Zsuzsa és az RTL Klubtól nemrég leigazolt Sárosdy Eszter vezeti heti váltásban.

Márkus József elmondta, nem tervezik, hogy tovább növelnék a csatorna profilját meghatározó közéleti-politikai műsorok arányát, amelyek most napi 6,5-7 órát kapnak a mintegy 20 órányi programból.