Vágólapra másolva!
A vallás és a popkultúra kapcsolatával foglalkozó blog, az Idol Chatter összeszedte a televíziózás legjobb keresztény karaktereit.
Vágólapra másolva!

Az Idol Chatter egyik írója az elmúlt öt évben látott karakterekből válogatott, amikor összeállította szubjektív listáját a legjobb tévés keresztényekről. Nem ez volt egyébként az első ilyen jellegű összeállítása, hisz a legjobb zsidó karakterekről is olvashattunk már a honlapon.

A keresztények listáját a Simpson család vallásos szomszédja, Ned Flanders vezeti, akinek hite - a cikk szerzője szerint - éppolyan tökéletes, mint a bajsza. A buzgalmával Homert állandóan idegesítő Ned mellé, a dobogóra felfért még az Alec Baldwin nevével fémjelzett 30 Rock, illetve a Studio 60 egy-egy szereplője - mindkét sorozat egy show-műsor kulisszái mögé kalauzolja el a nézőket.

Az itthon is vetített sorozatok szereplői közül került ki például az ötödik helyezett, Az elnök emberei főszereplője, vagyis maga az amerikai elnök. Josiah Bartlett ugyan demokrata párti, de olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyet sok konzervatív politikus megirigyelhetne.

A tízes listáról természetesen nem hiányozhat a sorozat végére már hét gyereket nevelő lelkészfeleség, a Hetedik mennyország Annie Camdenje sem, aki - talán nem véletlenül - a hetedik helyen szerepel. Az összeállítás végére Lane Kim került a Szívek szállodájá-ból, aki folyamatosan próbálja megtalálni az egyensúlyt a szülei által közvetített szigorú, vallásos értékrend és a saját álmai között.

A legkeresztényibb karakterek között szerepel egyébként valós személy is: Melinda Doolittle az amerikai Megasztár-ban, vagyis az American Idol-ban a harmadik helyet szerezte meg, az Idol Chatter lsitáján hatodik lett. A teljes névsor és a személyekhez tartozó leírások itt olvashatók angolul.