Tévéseknek is járt Golden Globe

Vágólapra másolva!
Az Oscar-díj előszobájának tartott Golden Globe-ot televíziós kategóriákban is kiosztották, a fényes gála helyett idén csak egy sajtótájékoztató keretében.
Vágólapra másolva!

A Golden Globe-díjakat vasárnap este immár 65. alkalommal osztották ki: az írósztrájk és az azt támogató színészek távolléte miatt az ilyenkor szokásos, többórás gálaműsor helyett idén egy, mindössze 28 perces sajtótájékoztatót tartottak a rendezők.

Tévés kategóriákban a Mad Men és a Futottak még... (Extras) bizonyultak a legjobb sorozatoknak, előbbi a drámai, utóbbi a vígjátéki alkotások között. A Mad Men a Maffiózók egyik író-producerének, Matthew Weinernek új műve, azokról az "őrült férfiakról" szól, akik a hatvanas évek New Yorkjában dolgoztak a reklámiparban; az Extras pedig a Hivatal-t is jegyző (és azzal mindenféle díjakat bezsebelő) Ricky Gervais gyermeke.

A Mad Men más kategóriában is aratott, hisz főszereplője, Jon Hamm a legjobb drámai színésznek járó díjat vihette haza. Párja, vagyis a legjobb drámai színésznő Glenn Close lett, aki 2007-ben a Damages című, újító szándékú jogi sorozatban tűnt fel a képernyőn.

A legjobb vígjátéki színész díját David Duchovny nyerte, aki a 2007-es év botránysorozatában, a Kaliforgiá-ban borzolta a nézők idegeit. A hölgyek közül ugyanebben a kategóriában a 30 Rock-ban látható Tina Fey került ki győztesen. A nyertesek teljes listája (a filmes kategóriák győzteseivel együtt) itt olvasható.