Új nézőket csábítana a Hír TV

Vágólapra másolva!
Szombat esténként talkshow-val rukkol elő a hírcsatorna. A műfaj hagyományainak megfelelően vendégekkel - műsoronként hárommal - beszélget a volt MTV-s, a Játék határok nélkül-ből vagy a Főtér-ből is ismert Borbás Marcsi, de minden adásban három dalt is előad a Bolyki Brothers.
Vágólapra másolva!

Váraljai Tamás, a műsor producere szerint egy hagyományos talkshow lesz. "Annyiban mindenképp, hogy vendégek jönnek, Borbás Marcsi beszélget velük. Minden adásban három vendég lesz, egy régen látott személyiség, majd egy érdekes ember, aki maga is hívhat egy személyt, akihez ő közel áll. Mészáros Márta például Cserhalmi Györgyöt hívta, de olyan is lehet, hogy egy médiaszemélyiség nem ismert embert, mondjuk, a korábbi tanárát hívja be. Az első adásban Rózsa Norberttel is találkozhatnak a nézők" - mondta az [origo]-nak.

Minden adásban lesz egy Bámulatos világ című elem, blokk, mely főképp borral, gasztronómiáéval foglalkozik. Az első műsorban például különleges, köztük igen drága sókat mutatnak be. Lesz, mikor japán szakács prezentálhatja tudományát, máskor viszont a fröccs kerül az asztalra: kóstolgatás közben lesz szó a fröccs fajtáiról, történetéről.

"75 perces lesz a műsor, szombat esténként, a kilencórás híradó után kezdünk. Jobb lett volna talán egy korábbi időpont, de a Hír TV főleg informál, és csak utána szórakoztat. A nézettségi elvárásról annyit, hogy a promóciót nagyon komolyan vevő csatorna a Buké-val szeretne új nézőket elérni. Állandó együttesünk a Bolyki Brothers, ők három számot adnak elő minden adásban" - mondta Váraljai.

A legtöbb talkshow-ban van zenekar, de például Fábrynál a Showder Band azért játszik csak másodperceket a képernyőn (a felvételkor persze többet muzsikálnak), mert az RTL nézői egypercnyi zene után unni kezdenék a műsort és elkattintanának. A Buké stábja nem tervezi, hogy pár taktus után levegyék a zenét, mivel úgy vélik, hogy a Hír TV nézői ragaszkodóbbak, hűségesebbek, és nem váltanak át, mondjuk, a Discovery Channelre, pláne nem az ATV-re, még akkor sem, ha hosszúnak tűnne a három dal.

Fotó: Szabó Pál

"Borbás Marcsinak ez egy új szerep. Sok műsort vezetett már, de ilyen jellegű talkshow-t még nem kapott. Ennek megfelelően élvezi is a felvételeket" - mondta a producer a héten síelő volt MTV-s műsorvezetőről.