Korrupt zsaruk az új sorozatban

Vágólapra másolva!
A Deadwood író-producere, David Milch újabb sorozatot készít az HBO-nak: a Last of the Ninth középpontjában korrupt zsaruk állnak. 
Vágólapra másolva!

David Milch már nem az első pilotját készítette az HBO-nak: a Deadwood című káromkodós westernen kívül az ő nevéhez fűződik a rövid életű John from Cincinnati is, amely egy szörfös közösségben játszódó misztikus sorozat volt - a csatorna vezetői azonban nem hagytak időt a kibontakozásra, az első évad után elkaszálták a produkciót.

Milch most egy jóval hagyományosabb sorozatba fog bele, amely a hetvenes évek New Yorkjában, a rendőrség körében dúló korrupciót veszi górcső alá. A Last of the Ninth című produkciónak van előzménye Milch életművében, ő volt ugyanis az ötletgazdája a nálunk New York rendőrei címmel vetített NYPD Blue-nak, amely, könnyen kitalálható, hasonló közegben játszódik, nem mellesleg pedig számos Emmy- és Golden Globe-díjat nyert.

A mostani sorozatnál - akárcsak a NYPD Blue-nál - közreműködik az egykori gyilkossági nyomozó, Bill Clark is, így a rendőrség életének igen pontos ábrázolására számíthatunk. A korrupció témája mellett egy egyéni szál is húzódik a filmben, amely egy idősödő és egy újonc rendőr mester-tanítvány jellegű kapcsolatára koncentrál.

A pilot epizód forgatókönyve már készen van, de a forgatási munkálatokat a tervek szerint csak az írósztrájk végeztével kezdik meg.