Újabb változás a TV2-nél

Vágólapra másolva!
Láthatóan a TV2-nél tavaly elkezdődött átrendeződés nem ért véget: a csatorna sajtóosztálya közlése szerint a kiemelt fontosságú szappanopera producere, Tóth Péter Miklós távozik.
Vágólapra másolva!

Közös megegyezéssel távozik az Interaktív Kft-ből Tóth Péter Miklós, aki 2007 novemberétől a TV2 napi szappanoperája, a Jóban Rosszban produceri teendőit látta el. A döntést szakmai okokkal indokolták, a producer és az Interaktív Kft. vezetőségének elképzelései nem egyeztek. A csatorna további részleteket nem árult el, a producert nem sikerült elérnünk.

A műsor a TV2 egyik kiemelt fontosságú, és - napi gyártású lévén - drága produkciója: az esti, háromnegyed nyolcas kezdésű Jóban Rosszban nézettsége alapvetően határozza meg az utána jövő filmek, sorozatok közönségarányát is. Múlt héten a szappanopera a csatorna harmadik legnézettebb műsora volt, csak a Tények és a Napló előzték meg: a Csillagvirág klinika intrikái egy erős estén 1,61 millió nézőt érdekeltek. Célcsoportban, a 18-49 éves kor közti nézőknél már gyengébben muzsikált a szappanopera: legerősebb eredménye egy 28,5 százalékos közönségarány.

A producer 15 éve foglalkozik televíziós műsorkészítéssel, az elmúlt nyolc évben az Európa Film Kft.-nél dolgozott ügyvezető igazgatóként. Kepes András műsorainak producereként olyan produkciók készítésében vett részt, mint az Oázis, a Könyvjelző, a Desszert és Világfalu műsorai. Az utóbbi években játékfilmeket is készített, társproducerként jegyezte az Állítsátok meg Terézanyut, producerként pedig Incze Ágnes Randevú című filmjét. Egy hete volt vendégünk, akkor válaszolt chaten az [origo] olvasóinak: még úgy tűnt, hogy marad pozíciójában.