Meghalt Selmeczi Roland

Vágólapra másolva!
Elhunyt Selmeczi Roland, a 38 éves színész szerdán szenvedett halálos autóbalesetet - erősítette meg az MTI értesülését a szolnoki Szigligeti Színház.
Vágólapra másolva!

Bor Zoltán, a színház produkciós vezetője elmondta: Selmeczi Roland szerdán délelőtt még a színházban próbálta a Fekete szárú cseresznye című darabot, majd néhány órás pihenést követően elindult Budapestre. A színész Újhartyán közelében szenvedett halálos autóbalesetet.

A színész 1969 október 10-én született, 1993-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Ezt követően a Vígszínház társulatának lett tagja, majd szabadúszóként tevékenykedett, utána a soproni Petőfi Színházat erősítette.

Számos színházi szerepe mellett (Vízkereszt, vagy amit akartok, Tizenkét dühös ember, Nóra, Harmadik Richárd, A vágy villamosa, A padlás, A mizantróp és még sok) a közönség olyan filmekben láthatta, mint az Aranyoskáim, az Üvegtigris vagy a Kútfejek.

Az egyik legfoglalkoztatottabb szinkronszínész volt (Brad Pitt, Antonio Banderas hangját is kölcsönözte több ízben), a sorozathívők pedig arcát talán nem annyira, de hangát biztosan ismerhették: A szökés-ben Lincoln, a Doktor House-ban Wilson volt, a 24 Jack Bauerje is az ő hangján szólalt meg magyarul, a Született feleségek Mike Delfinója szintúgy, de a Smallville-ben is dolgozott.

Mellette tévésorozatban is játszott, sokat narrált, színészként pedig az Angyalbőrben stábját erősítette.