Rekordot döntött a Super Bowl

Vágólapra másolva!
Az amerikaifutball-bajnokság idei döntője minden idők legnézettebb Super Bowl-jává lépett elő.
Vágólapra másolva!

Nem volt kétséges, hogy a vasárnapi nézettségi versenyt a Fox nyeri az általa közvetített Super Bowl-lal, mára azonban az is kiderült, hogy az idei esemény volt a legnézettebb az amerikaifoci-bajnokságok döntői közül: a New York Giantsnek a New England Patriots felett aratott győzelmére átlagosan 97,5 millió amerikai volt kíváncsi.

E mögött majd' három és fél millióval marad le az eddigi legnézettebb Super Bowl, az 1996-os Dallas-Pittsburgh mérkőzés ugyanis 94,1 millió nézőt vonzott a képernyő elé. A tavalyi meccs sem hozott egyébként rossz eredményt, az Indianapolis Colts és a Chicago Bears küzdelmét 93,2 millióan figyelték.

Az idei Super Bowl ezzel egyébként minden idők második legnézettebb amerikai tévéműsorává lépett elő, csak a M.A.S.H.-sorozat 1983-as fináléja előzi meg. Az elsőségért azonban még jócskán tornázni kell a sportműsoroknak, hisz a M.A.S.H. záró epizódjára annak idején 106 millióan voltak kíváncsiak.

A mostani rekordnézettséggel egyébként Dr. House is jól járt, "aki" rögtön a Super Bowl után következett a Fox műsorán, és így 33 milliós nézettségre tett szert.