Új sci-fi sorozat az MTV-n

Vágólapra másolva!
Szombaton új minisorozat indul az m1-en, 5 nap az élet címmel: a sci-fi az időutazásra és egy még el nem követett gyilkosságra épít.
Vágólapra másolva!

A 2004-ben készült minisorozat története szerint J. T. Neumeyer egyetemi tanár egy rendőrségi aktát talál, amely saját, öt nappal későbbi halálával foglalkozik. A férfi először rossz viccnek, egyik diákja csínyének véli a dolgot, de aztán a további történések arra mutatnak, hogy a gyilkosság valóban meg fog történni.

Neumeyernek tehát öt napja van rá, hogy felgöngyölítse az ügyet, rájöjjön arra, hogy ki és miért akarja megölni - ennek érdekében felveszi a kapcsolatot azzal a rendőrrel is, aki a majdani nyomozást irányítja. A helyzetet bonyolítja, hogy az akta szerint a gyanúsítottak között "előkelő" helyen szerepel saját barátnője is, akinek a múltjáról bizony nem tud túl sokat.

A sorozat napokra lebontva követi az eseményeket, jól érzékeltetve ezzel a tanár versenyfutását az idővel. Sajnos az m1 nem öt egymást követő nap adja le a szériát (mint azt a Sci Fi Channel tette annak idején), az egyes epizódokat szombatonként, 17 óra 15 perctől láthatjuk - az elsőt most hétvégén, vagyis február 9-én.

A sorozat rendezője Michael W. Watkins, aki igazán ért a feszültségteremtéshez: olyan szériákba dolgozott be, mint az X-akták, a Helyszínelők vagy a Smallville, ezenkívül A szökés és a Las Vegas producereként is ismert. A színészek sem akárkik: Neumeyert Timothy Hutton játssza, aki az Átlagemberek-ben nyújtott alakításáért megkapta az Oscar-díjat, a segítségére siető nyomozó bőrébe pedig Randy Quaid (Goya kísértetei, Brokeback Mountain - Túl a barátságon) bújt.