Újabb botrány a Big Brother körül

Vágólapra másolva!
A legutóbbi "niggerezés" után az egyik versenyző most "retardáltaknak" nevezte az autistákat: az Autism United nevű szervezet kikövetelte a bocsánatkérést.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban már 9. szériájánál tartó Big Brother egyik versenyzője, Adam azt találta mondani az autistákra, hogy "retardáltak". Mikor társnője figyelmeztette, hogy nem beszélhet így, Adam csak annyit mondott: "Nyomorék kölykök. Úgy hívom őket, ahogy akarom. Egész nap velük dolgozom" - a férfi ugyanis egy autistákkal foglalkozó alapítvány munkatársa.

Egy másik hasonló szervezet, az Autism United a múlt heti adás után egyből tiltakozott a műsort futtató CBS-nél, hétfőn pedig megkapták a hivatalos bocsánatkérést is. A csatorna egy eléggé száraz közleményt adott ki, melyben elhatárolódott Adam véleményétől, és elismerte, hogy nem kellett volna adásba küldenie az ominózus párbeszédet.

Legutóbb a brit Celebrity Big Brother-ben esett meg nagyobb botrány, amiből diplomáciai ügy is keveredett. A házba ugyanis beköltözött Shilpa Shetty indiai színésznő is, akivel, kevés kivételtől eltekintve, mindenki úgy bánt, mint a kutyával. Shetty ugyan "csak" egyik társnőjét, Jane Goodyt nevezte konkrétan rasszistának, de a többiek ellen is tiltakozó levelek egész sora érkezett.