Öngyilkosságok miatt maradt el a sorozat

Vágólapra másolva!
Valós öngyilkosság-sorozat miatt nem kezdett bele a BBC a hasonló témát boncolgató Dis/Connected című szériába.
Vágólapra másolva!

A BBC hétfő estére tervezte a premierjét a Dis/Connected című sorozatnak, amely egy fiatal lány öngyilkosságával kezdődik, és azt vizsgálja, hogy a szomorú esemény miként hat a lány családjára és barátaira.

A csatorna vezetői azonban úgy döntöttek, bizonytalan időre elhalasztják a bemutatót, a múlt héten ugyanis a dél-walesi Bridgendben egy tizenhat éves lány holttestét találták, aki feltehetőleg öngyilkos lett. A városkában nem ez volt az első ilyen eset, tavaly január óta már 17 fiatalkorú követett el öngyilkosságot.

"Bár a dráma érzékeny módon nyúl a témához, alapos megfontolás után mégis úgy döntöttünk, hogy a Bridgendben történt tragikus események miatt a Dis/Connected bemutatóját egy későbbi időpontra halasztjuk" - közölte a BBC szóvivője, de konkrét dátummal még nem tudott szolgálni.

A döntésben bizonyára közrejátszott, hogy az öngyilkosság-sorozat kapcsán többen támadták már a médiát: az egyik öngyilkos, egy tizenöt éves fiú szülei úgy nyilatkoztak, hogy a tévé hatásvadász riportjai csak "azt idézik elő, hogy a sebezhető, fiatal nézők hasonlóképp próbáljanak véget vetni az életüknek".