Igényes vidámság héttől kilencig

Vágólapra másolva!
Átrendezte estéit a Viasat3, és ennek leginkább a kikapcsolódásra, nevetgélésre vágyó néző örülhet: a Miért éppen Alaszka? után a Jóbarátok jönnek, majd egy remek szitkom, a Két pasi - meg egy kicsi érkezik.
Vágólapra másolva!

A szituációs komédia műfaja itthon nem igazán kedvelt: a hazai gyártásúak nagyobb része hamar megbukott (Tea, Limonádé), a remake Egy rém rendes család Budapesten szintén észrevétlenül múlt ki. A Jóbarátok premierjei rendre kikaptak az RTL Klub szappanoperájától, a spinoff Joey mintha nem is lett volna, ahogy a Will és Grace sem adott napi témát a munkahelyi kávészünetekben. Hazai gyártásúból talán a Pasik ért meg szép kort és szállított korrekt nézettséget, a külföldiek közül pedig Al Bundyékat szerette meg a hazai néző - ami nem is csoda, hiszen legalább három tévé adta már rengeteg ismétléssel a Married with children-t.

A Viasat most előhalászott egy régi, kedves sorozatot, a Miért éppen Alaszká?-t, és nem késő még csatlakozni, mert ma csak a második rész kerül adásba. A Northern exposure nem szitkom: 1990-ben rajtolt, hat évadot élt meg, két Golden Globe mellett 25 más díjjal ismerték el. Szerethető darab, eltalált figurákkal, érdemes esélyt adni neki.

A Jóbarátok után pedig egy USA-ban igencsak szeretett szituációs komédia van soron, minden hétköznap. A Két pasi - meg egy kicsi (Two and a half men) 2003-ban indult, ötödik szezonjánál tart, és mivel derék számokat hoz odakint, nem is fogják egyhamar levenni a műsorról. A húzónév kétségtelenül Charlie Sheen. "Charlie egy megrögzött agglegény a hozzá tartozó életvitellel, egy házzal a tengerparton, egy Jaguarral a garázsban és folytonos csajozással. A jól megszokott laza malibui életmódja azonban félbeszakad, mikor bátyja, Alan, aki épp válni készül és Alan fia, Jake beköltöznek hozzá" - szól a tömör leírás, és nem is téved.

Forrás: [origo]

A szitkom nyert pár Emmyt, Sheen pedig kétszer volt jelölt Golden Globe-ra (2005, 2006), mint legjobb színész. Ő lazán hozza a flegma, egykedvű, hedonista, csajozós figurát, Jon Cryer az első részben megfelelően idegesítő, szerencsétlen és merev volt (nem színészként, karakterként), a kis Jake első pár mondata után pedig nyomasztónak és elviselhetetlennek tűnt, majd szerethető kis fickóvá lett, tíz perc alatt. Megfelelő mennyiségű poén, könnyed sztori, rokonszenves figurák: érdemes itt is egy esélyt adni, még akkor is, ha a Viasat nem csak a 22 perces epizód előtt és után bombázza reklámmal nézőit, hanem a rész közepére is bebiggyeszt egy blokkot - nehogy valaki egyben élvezhessen egy nyúlfarknyi rövidségű komédiát.