Rekordszámú (519) pályamű érkezett a Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztiválra a nemrég lezárult nevezési határidőre - közölte Lóránt Gergely sajtófőnök.

A tévéműsorok legnagyobb seregszemléjét idén Veszprémben rendezik meg április 4-e és 6-a között. A fesztivál 19 év után idén tér vissza oda, ahol elkezdődött, azaz eredeti helyszínére.

13 kategóriában érkeztek pályaművek, amelyek összesen 15 ezer percnyi műsoridőt tesznek ki. Valamennyi országos tévécsatorna pályázott, de számos helyi, városi tévé is küldött anyagot, s nagy számban érkeztek alkotások a határon túli magyar tévéműhelyektől is. Március 1-jéig egy kategóriában még lehet pályázni: az új média kategóriában a világhálón megjelenő videóanyagokat is várnak, illetve mobiltelefonon felvett, öt percnél nem hosszabb videókat is elfogadnak a rendezők. A veszprémi fesztiválon az új médiás tartalmú és mobilvideókat is levetítik.

A pályaműveket kategóriánként előzetesen minősíti a szakmai zsűri, s azok közül a legjobbak - kategóriánként az alkotások mintegy 25 százaléka - kerülnek majd a fesztivál zsűrije és a közönség elé Veszprémben.