Vágólapra másolva!
A Viasat3 újabb saját műsorában kisgyerekek reflektálnak a világ dolgaira, majd a meghívott vendéget igyekeznek megismerni, néha nem éppen finomkodó kérdésekkel. Orbán Viktor megúszta, Hajdú Péter kapott párat - ma pedig Nagy Feró tréfálkozhat a kicsikkel.
Vágólapra másolva!

"Noha a műfaji meghatározás szerint ez egy gyerek-talkshow felnőtteknek, a Kölykök-ben felnőtt témákat beszélnek ki a gyerekek, ennek megfelelően nem csak a 18-49-es célcsoportnak, hanem a kicsiknek is szól a műsor. A fél hetes kezdéssel az a célunk, hogy az országos kereskedelmi csatornák mellett alternatívát nyújtsunk azoknak, akik nem annyira kíváncsiak a politikára, közéletre" - válaszolta Varró Balázs, a Viasat3 PR-menedzsere a műsor célját és célcsoportját firtató kérdésünkre.

A show-ban óvodás és kisiskolás korú fiúk és lányok reagálnak a zűrös világ zagyva dolgaira, felvetett témákra, videóbejátszásokra - ilyesmit már láttunk például Friderikusz Gyerekszáj című műsorában. A Viasat3-nál minden adásban van egy vendég, aki hol ártalmatlan, hol erős kérdéseket kap, a végén pedig a lurkók eldöntik, hogy a meghívott "ciki vagy cuki". Az első adásban például Orbán Viktor beszélt a gyerekeiről, arról, hogy nem veri a kicsiket, hogy soha nem próbálta ki a füvet. A műsor végén a hatalmas "cuki" felirat jelent meg a képernyőn a szemlátomást megkönnyebbült politikus képe előtt, de nem biztos, hogy minden vendég kezeli ügyesen a különösebb gátlásokkal nem küzdő kicsik néha nyers, de nem szándékosan bántó kérdéseit.

Egy csatornát a saját arcai és a saját műsorai különböztetik meg a többitől, és a Viasat3-nak szüksége is van ilyenekre, mert főképp amerikai sorozatokkal vannak jelen. Hírműsor itt sincs, és amennyiben nem lenne kézilabda, futball BL vagy saját műsor, akkor semmi nem különböztetné meg például az AXN-től - melynek épp egyetlen saját arca sincs. A Viasat3 főképp vicces realitykkel próbálkozott eddig (Lúzer FC, Sofőrök, illetve a közelgő Kordáék a Föld körül), de ment itt Vidióták is, és valahogy ebbe a vonalba illeszthető a Kölykök is, hiszen a fő cél a humorral (és nem mondjuk vérrel) történő szórakoztatás. A komorabb témákra pedig ott a Helyszínelők, mely amúgy is a legnézettebb műsor a csatornán.

Forrás: [origo]

A gyerekek és vendégek megfelelő kiválasztásán túl nem mindegy, ki a műsorvezető. Bár itt nem hangsúlyos a szerepe, inkább csak felveti a témákat, egyfajta moderátor, de mégis: nem aggasztotta a Viasatot, hogy a Cool tévés Vad csajok-kal igen mélyre süllyedő Majka megítélése - főképp az értelmiségnél - felettébb negatív? "Tapasztalatunk szerint a Sofőrök során már erősen javult Majka népszerűségi indexe, jobb lett a megítélése. A próbafelvételek során pedig abszolút meggyőzött minket arról, hogy jól bánik a gyerekekkel" - védte az ex-villalakót Varró Balázs.

A gyerekshow-val, ha ügyesen csinálja, a csatorna megszólíthat olyanokat, akik eddig kevesebbet figyelték a Viasatot. A gyerekek önmagukat láthatják viszont, a nagyi (aki eddig nem tudott mit kezdeni a Gyilkos sorok-kal vagy a Halálbiztos diagnózis-sal) pedig az őt nagyon ritkán látogató kisunokát, vagy annak mását láthatja viszont a képernyőn.

Ma Nagy Feró lesz a vendég, holnap Baby Gabi, pénteken Medgyessy Péter, hétfőn pedig Havas Henrik -, hogy aztán meddig megy még a műsor, majd kiderül a nézettségi adatok láttán. A Viasat3 mindenesetre nem szívesen venné le június előtt.