Az igazságot keresi a TV2

Vágólapra másolva!
Ma este debütál Az igazság ára című műsor a TV2-n, mely az Egyesült Államokban is komoly vitákat váltott ki. Mennyiért vallanád be, hogy betegesen vonzódsz a faklumpákhoz?
Vágólapra másolva!

Három nagyszabású tévéshow-t ígért tavaszra a TV2, és ma este már képernyőn is az első. Az időzítés megfelelőnek tűnik, mert bár a Shark- Törvényszéki ragadozó csak 25 százalék körül hoz, az utána jövő Doktor House viszont a csatorna egyik legnézettebb műsora, azaz a felvezetésre nem lehet panasz. A promóció is megfelelőnek tűnik, plakátok százai lepték el a városokat, azaz a figyelem felkeltése megvolt, innen már a műsornak kell bizonyítania.

A koncepcióról már írtunk korábban: a lényeg, hogy egyre rázósabb kérdések egyre nagyobb summát szülnek, a jelentkező pedig akkor mehet csak haza komoly összeggel, ha mindvégig az igazat válaszolja. A kérdések egészen egyszerűek is lehetnek (szoktál gyónni? mit teszel, ha egy sebesült, haldokló verebet látsz?), lehet olyan, amire kissé kényelmetlen választ adni (valóban érdekel az éhező afrikaiak sorsa?), de százezrekért már arra kell válaszolni, hogy a játékos vonzódik-e saját neméhez, hogy csalta-e már meg házastársát, hogy hányszor ütötte meg kisgyerekét.

Forrás: [origo]

Még az első adás megtekintése előtt kijelenthető, hogy a műsor sikere nagyban attól függ, hogy milyenek a (remélhetően igen alapos) casting során kiválasztott szereplők. Akinek sötét titkai vannak, aki zoofil perverz, netán embert is gyilkolt, az úgysem jelentkezik a játékra - így a stáb elemi érdeke, hogy a csapdába csalt, önmagukban biztos személyekből valóban kiszedjen olyan titkokat, melyeket saját anyjuknak sem vallanának be semmi pénzért.