Tévéműsorok százai a neten

Vágólapra másolva!
Szerdán a tesztelők után a nagyközönség előtt is debütált a hulu.com nevű honlap, amely teljes sorozatepizódok százait kínálja az amerikai internetezőknek.
Vágólapra másolva!

Október óta működik az NBC és a News Corp. közös vállalkozásaként létrejött hulu.com, eddig azonban csak a tesztközönség számára volt elérhető a szolgáltatás. Szerdán mindenki számára megnyílt a portál, amely abban különbözik a hagyományos videómegosztó oldalaktól, hogy rengeteg tévéshow-ból közöl teljes epizódokat, és a rövidebb részleteket is teljesen legálisan közvetíti - sajnos Magyarországról egyelőre nem tölthetők be a videók, így a vállalkozásnak még csak az amerikaiak örülhetnek.

A kezdeményezés tulajdonképpen azért jöhetett létre, mert a tévé- és filmstúdiók megelégelték a YouTube-bal és az ahhoz hasonló oldalakkal való szerzői jogi csatározást: a videómegosztó portál így körülbelül 50 csatorna, illetve produceri iroda támogatásával indult el. A szolgáltatás a felhasználók számára teljesen ingyenes, a weblapot a hirdetőkből tervezik fenntartani.

A hulu.com-on több mint 250 teljes epizód nézhető különféle sorozatokból: ezek között olyan klasszikusok is szerepelnek, mint a Szupercsapat, a Kojak, a Knight Rider vagy az eredeti, hetvenes évek végén indult Battlestar Galactica. A kínálatból természetesen az újabb sikersorozatok sem maradtak ki, így a monitoron is nyomon követhetők például a 24, a Doktor House, A szökés vagy a Hősök epizódjai.

A sorozatok mellett más műfajokból is lehet csemegézni, igaz, például a Saturday Night Live-ból vagy az 1 a 100 ellen-ből nemigen láthatók komplett epizódok, a legizgalmasabb részeket viszont itt is újra lehet élni. A tévés produkciók mellett úgy száz teljes filmet kínálnak letöltésre, köztük a Jégkorszak-ot, a Nagy Lebowski-t vagy a Közönséges bűnözők-et.