Új szakaszhoz ért a Társulat

Vágólapra másolva!
Új szakaszhoz érkezik a Magyar Televízió Társulat című tehetségkutató műsora: a versenyben maradt 16 résztvevő szombaton kezdi meg a szerepdöntőket. Az István, a király rockopera jubileumi előadására elsőként a Táltosasszony alakítóját választja ki a zsűri.
Vágólapra másolva!

A zsűri szombaton az adás elején nevezi meg azt a három versenyzőt, akit az énekhang és egyéb szempontok alapján a szerepre a legmegfelelőbbnek tart: a jelöltek egyike elnyeri a Táltosasszony szerepét.. Az adásban részt vesz a döntőbe jutott valamennyi versenyző. Az alulmaradók részt vehetnek a további szerepekért folyó vetélkedésben. A megmérettetés hasonló lesz a többi szerep esetében is.

A következő hetekben - továbbra is szombatonként - az alábbi sorrendben folytatódnak a szerepdöntők: a jövő héten Laborc, majd Gizella, Torda, Sarolt, Koppány, Réka, végül pedig István szerepére választ a versenyzők közül a zsűri. A szerepek odaítélésekor ezúttal is meghatározó lesz a közönség szavazata. A további adások során nemcsak a legjobb 16, hanem az idei adásokba bekerült mind a 24 versenyző tagja marad a Társulatnak.

Az István, a király jubileumi előadását június 18-án mutatják be a Papp László Budapest Sportarénában. Szörényi Levente és Bródy János rockoperájának új produkciójáról felvétel készül, amelyet az eredeti bemutató 25. évfordulóján sugároz a Magyar Televízió.