Orvosi sorozat készül a 24 nyomán

Vágólapra másolva!
A 24-hez hasonló formátumú, valós idejű kórházi sorozatot tervez az American Idol producere, Simon Fuller.
Vágólapra másolva!

A képernyőn látott események pontosan annyi idő alatt történnek, mint amennyi a valóságban is eltelik a film nézése közben: ez a fajta időkezelés a sorozatkedvelőknek elsősorban a 24-ből ismert, de hasonló volt az ABC rövid életű romantikus komédiája, a Big Day is, amely egy esküvő napját követte nyomon óráról órára.

Természetesen mozifilmeknél is előfordul, hogy egy alkotás valós időben mutatja be az eseményeket: elég csak Agnes Varda klasszikusára, a Cléo öttől hétig-re gondolni, de az újabb alkotások között is találunk példát, mondjuk A lé meg a Lolá-t.

Az érdekes, számos kihívást rejtő módszert az amerikai Megasztár, vagyis az American Idol producere, Simon Fuller (aki mellesleg a Beckham házaspár, Claudia Schiffer és más hírességek menedzsere is) most egy orvosi sorozatban szeretné alkalmazni: a pilot epizódra már igent is mondott a CW csatorna.

Az Austin Golden Hour egy texasi kórházban játszódik, és - nem nehéz kitalálni - egy-egy órát mutat be az ott dolgozó orvosok életéből. Az egyes epizódok középpontjában általában valamilyen baleset, illetve az azt követő operáció áll, de folyamatában betekinthetünk a sürgősségi osztály dokijainak magánéletébe is.