Harmincezer háztartás marad Sport Tv nélkül

Vágólapra másolva!
Jogtalanul sugározta a Sport1 és Sport2 adását a TvNetWork - és mivel nem tudtak megegyezni a Sport TV-vel, harmincezer előfizető maradhat FA-Kupa, pókerközvetítés vagy spanyol foci nélkül.
Vágólapra másolva!

Miután a TvNetWork Nyrt. 2007. december 31-i hatállyal felmondta a Sport1 és Sport2 csatornák terjesztésére vonatkozó szerződéseket, továbbá a 2008. évre vonatkozóan sem kötött megállapodást e televíziók műsorának további terjesztésére a Chello Central Europe Zrt.-vel (a fenti csatornák műsorszolgáltatójával), a TvNetWork előfizetői immár hiába keresik készülékükön Magyarország első számú sportcsatornáit - áll a Sport Tv közleményében.

A főváros egyes kerületeiben, valamint vidéken - többek között Debrecenben, Kiskunhalason vagy Szegeden - összesen mintegy harmincezer háztartást érint a kikapcsolás: az érintett nézők 2008. március 26-ától le kell, hogy mondjanak a Sport Tv műsoráról, amennyiben nem kívánnak, vagy nem tudnak szolgáltatót váltani. Utóbbi szerint három hónapon át jogtalanul sugározták műsorát. Más társaságok kínálatában természetesen továbbra is megtalálható a Chello Central Europe sportcsatornáinak műsora.

"Természetesen előfizetőink érdekeit maximálisan szem előtt tartva továbbra is keressük a megoldást a Sport1-2 csatornák digitális terjesztésére elsődlegesen tárgyalások útján, de ha nincs más mód, akkor jogi úton. Türelmet és megértést kérünk előfizetőinktől, értük 'harcolunk' és amíg megegyezésre nem jutunk, sajnos mi magunk sem tudjuk élvezni a két csatorna műsorát" - áll a TvNetWork honlapján. Bővebben a társaság álláspontja és magyarázata itt olvasható.