Szellemjárta ház az új sorozatban

Vágólapra másolva!
A Rekviem egy álomért rendezője, Darren Aronofsky a tévéhez fordult, misztikus sorozatot készít a feltörekvő AMC csatornának.
Vágólapra másolva!

Darren Aronofsky a becsavarodó tudósról szóló -vel lopta be magát a hajnalig tévézők szívébe, majd a Rekviem egy álomért című drogos őrülettel nemzetközi sikerre tett szert. Ezután megírta és megrendezte A Forrás-t, ezt a rendkívül összetett darabot.

A filmes munkásság tükrében kíváncsian várjuk a Riverview Towers című sorozatot, melyet Aronofsky produkciós cége, a Protozoa szállít a képernyőre. A széria egy családról szól, akik új házukban mindenféle paranormális tevékenységet tapasztalnak: afféle Amityville-i horror-ra számíthatunk tehát, amely azonban - a rendezőt ismerve - inkább a lélektani történéseket helyezi előtérbe.

Aronofsky a projekten John J. McLaughlinnal közösen dolgozik, aki a rendező bemutatásra váró filmjének, a Black Swan-nek forgatókönyvét is írta - ez sem egy szokványos történet egyébként, tekintve, hogy egy balett-táncosok közt játszódó pszichológiai thrillerről van szó.

A szerzőpáros az HBO-nál kezdett neki a sorozatnak, de aztán átnyergeltek az AMC adóra, amely csak mostanában kezdett el saját műsorokat gyártani. A vállalkozás mindenesetre igen szépen indult, hisz a csatorna első sorozata, a Mad Men egyből megkapta a legjobb televíziós drámának járó Golden Globe-ot.